Gáncs: Jézus képes az öregedő egyház újraélesztésére

2013. március 31. 13:15
Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke a húsvétvasárnapi ünnepi istentiszteleten az egyház és az ország fogyásáról és öregedéséről beszélt.

Jézus az öregedő egyházat is újra tudja éleszteni, ezért mondja tanítványainak: menjetek, hirdessétek a világban, hogy az élet győzött a halálon – mondta Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke a húsvétvasárnap alkalmából tartott istentiszteleten a budapesti Deák téri templomban.

Az evangélikus elnök-püspök prédikációjában kiemelte: nem a Központi Statisztikai Hivatal népességszámlálási adataiból tudják, hogy „ez az ország fogy, öregszik”, gyülekezeteik nagy része szintén fogy, öregszik, pedig „sok embernek tartozunk az örömhírrel ebben az országban, tartozunk azzal, hogy kinyújtsuk az irgalom kezét azoknak, akik rászorulnak”.
 

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Eddig csak fröcsögtél, Húsvét tiszteletére már káromkodsz is. Micsoda fejlődés!

Válaszok:
Csomorkany | 2013. április 1. 9:50

És azt is megnézted, hogy kinek válaszolt? Mert történetesen tök igaza van.

Válaszok:
ottapont | 2013. április 1. 15:29

Sokkal keményebb sértésekre és beszólásokra sem válaszoltam még senkinek ilyen stílusban, pedig én távolról sem tartom magam a tökéletes keresztény mintapéldányának. Attól, hogy valakit aki nem szereti a zsidókat leállatozol biztosan nem érsz el semmi jót. Egyébként pedig mindenkinek meg lehetnek a maga sérelmei, amik csak gyűlnek és mélyülnek az ilyen reakcióktól.

Válaszok:
Csomorkany | 2013. április 1. 20:19

Mondjuk ebben is van valami. De vérmérséklet kérdése. Engem is fáraszt és hozzáteszem: csalódással tölt el a mandin az állandó zsidózás. És hogy ez a tökfej fontosnak tartotta, hogy első legyen a maga baromságával egy húsvéti prédikáció alján.

Most akkor mik az alternatívák? Hagyjuk szó nélkül, és legyen ez az egyetlen komment a prédikációra? Vagy nyeljük le a haragot és legyünk kedvesek meg jólfésültek? Vagy mutassuk ki, hogy elérte a célját: fölháborított. Szerintem ez az utóbbi is elfogadható döntés. Részemről nihil obstat.

csalódással tölt el a mandin az állandó zsidózás

A zsidózás ahogy nevezted egy nagyon tág és semmit nem jelentő fogalom, akárcsak az antiszemita.

Nem ítélkezem azon aki nem hajlandó odatartani a másik orcáját, aki nem hisz az ellenség szeretetében.Lehet, hogy nem keresztény, ennélfogva semmi efféle tanítás vagy parancs nem köti.

Számomra sokkal visszatetszőbb az aki Krisztus követőjeként egy keresztény Egyházat, felekezetet, annak papjait, híveit becsmérli, gúnyolja. Olvasgatom már egy ideje @kgyula beírásait ahhoz, hogy kiforrott véleményem legyen róla.

Válaszok:
ottapont | 2013. április 1. 23:00
Csomorkany | 2013. április 1. 23:15

Valamelyik statisztikatanáromtól származik az a bölcsesség, hogy "a biológusok ma is vitatkoznak a növény- és állatvilág határain, nade az azért egy barom, aki nem tud megkülönböztetni egy fenyőfát egy elefánttól".

Lehet, hogy a "zsidózás" egy tág fogalom, de ha a "zsidónyalogató" és a "cionnyaló" kifejezések ebbe nem férnek bele, akkor lemondtunk arról, hogy bármit is jelentsenek a szavaink.

Válaszok:
ottapont | 2013. április 1. 23:46

El lehetne polemizálni arról, hogy mindennek megvannak az okai, nem elég az okozatra bámulni nagy, kerek, csodálkozó szemekkel.

Ha csak az utóbbi időben generált, mert generálva van!! antiszemitizmust (jelentsen bármit) nézem és megkérdezem magamban 'cui prodest'? érdekes következtetésre jutok. Gondolom nem vagyok egyedül ezzel.

Válaszok:
Csomorkany | 2013. április 2. 7:45

A kereszténygyűlöletnek is vannak valós alapjai, mégis útálom. Van itt a mandin jó pár olvtárs, akiről elképzelem, milyen jól mutatna ávós kihallgatótisztként. Ez is elég félelmetes jelenség.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában