Ferenc pápa bemutatta a húsvétvasárnapi szentmisét

2013. március 31. 12:20
Az egyházfő személyesen mutatta be a vásárnapi ünnepi szentmisét, ezt követően pedig autóval járta körbe a vatikáni Szent Péter teret.

A hívőkkel teljesen megtelt Szent Péter téren pontifikálta Ferenc pápa a húsvétvasárnapi szentmisét. Az új pápa első húsvétvasárnapi miséje előtt már órákkal elözönlötte a tömeg a teret és a Vatikán környékét is. A vatikáni szóvivő közel 250 ezer emberről beszélt az újságíróknak.

Az egyházfő a szombati virrasztás után személyesen mutatta be az ünnepi misét is. Ferenc pápa és a bíborosok a bazilikából vonultak ki a térre. A pápa egyszerű fehér ruhát viselt és nem mondott homíliát. A mise után pedig egy nyitott autóban körbejárta a teret. A Szent Péter-bazilika előtt felállított szabadtéri oltárt és az egész teret mediterrán virágok és növények díszítették. A pápa délben a bazilika lodzsájáról beszédet mondott és Urbi et Orbi áldását adta. Ferenc pápa vasárnap a Szent Péter-bazilika központi erkélyéről elmondott első húsvéti üzenetében a béke megteremtésére szólított fel. Elítélte a kábítószer-csempészettel összefüggő erőszakot, valamint a természeti kincsek páratlan mértékű kizsákmányolását a Földön.

Politikai rendezést sürgetett a szíriai válságban, megbékélést a Közel-Keleten, különösen az izraeliek és a palesztinok között. Hozzátette, hogy legyen béke Ázsiában is, így a Koreai-félszigeten, ahol felül kell emelkedni a megosztottságon.„Könyörögjünk, hogy küzdjék le az ellentéteket és érlelődjön meg a kiengesztelődés megújult szelleme” – mondta az új pápa. Ferenc pápa húsvétvasárnapi Twitter-üzenete (@pontifex) a nem hívőkhöz szólt és a szombati vigílián elhangzottakat ismételte meg. „Fogadd be életedbe a feltámadott Jézust. Ha eddig távol voltál tőle, tegyél egy kis lépést felé: tárt karokkal vár téged”.

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Számomra nagyon szimpatikus Ferenc pápa gesztusa,mert arra emlékeztet, hogy Isten nem személyválogató, nem emberi felfogás szerint ítél. Számára egy muszlim nő ugyanolyan értékes teremtmény mint egy keresztény férfi. Mindkettőt teremtménye, mindkettőt ugyanúgy szereti.

A szenny -Ön, a nagytestvér és társaik - a szeretet ünnepén is fel tud jönni a csatornából. Ha figyelte volna a Rai Uno közvetítését a teljes pápai szentmiséről - már feltéve, ha ért olaszul -, akkor talán valamit megértett volna azon emberi értékekből, amiknek hiánya Önöket nem tudja boldoggá, csak gyűlölködővé tenni. Szerencsére többen vannak a boldogok, az egymást és másokat szerető, tisztelő emberek.

Tudom, továbbá egy anarchoszindikalista közösség tagja vagy, belügyekben egyszerű, külügyekben kétharmados többséggel szavaztok. És neked senki ne jöjjön azzal, hogy király, csak mert egy nőcske a vizibalettből kardot adott neki.

Én is láttam a Gyaloggaloppot, nem kell újra előadni.

Te honnan jöttél pajtás?
Milyen idő van ma a sivatagban?
Képzeld itt esik, ott meg gondolom, hogy csupa napfény...

Azért tanulságon a zsidók egy részének féktelen gyűlölete Jézus, annak követői, a katolikus egyház iránt. A Hanuka ünnepén - szerencsére - én nem láttam ilyen ízléstelen, tiszteletlen, intoleráns és bunkó hozzászólásokat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában