Jézus legerőteljesebb üzenete az irgalom

2013. március 17. 17:42

Ferenc pápa
Magyar Kurír
Akár milyen nagy is a bűnünk, Jézus elfelejti, erre különleges képessége van

„Elfelejti, megcsókol, átölel, és csak ennyit mond: »Én sem ítéllek el. Menj, de többé ne vétkezzél!« Csak ezt a tanácsot adja. És ha egy hónappal később ismét hasonló helyzetbe kerülünk, térjünk vissza az Úrhoz. Az Úr soha nem fárad bele, hogy megbocsásson nekünk: soha! Mi vagyunk azok, akik belefáradunk abba, hogy bocsánatot kérjünk tőle. Kérjük a kegyelmet, hogy ne fáradjunk el bocsánatot kérni, mert Ő soha nem fárad el abban, hogy megbocsásson. Kérjük ezt a kegyelmet! (…)

Vannak néhányan, akik nem tartoznak a plébániához: itt vannak ezek az argentin papok, az egyik közülük segédpüspököm, de ma ők is ennek a plébániának a hívei. Szeretnék azonban bemutatni nektek egy messziről érkezett papot, aki már régóta utcagyerekekkel foglalkozik, kábítószeresekkel. Nyitott számukra egy iskolát, és annyi mindent tett, hogy megismertesse velük Jézust. Mindezek az egykor utcán élő fiúk és lányok ma dolgoznak, miután elvégezték tanulmányaikat, hisznek és szeretik Jézust”.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jó beszéd. Nem lesz itt gond.

Jó beszéd. Nem lesz itt gond.

Hirtelen a Zsid 12,4-13 jutott az eszembe. Te ezt úgy érted, mint ami a megbocsátásban tökéletessé vált embereknek szól? Mert szerintem olyan szöveg, amely olyanoknak szól, akik újra és újra vétkeznek, és emiatt újra és újra átélnek valamilyen szívást, amit a hitükben értelmezniük kell:

"A bűn elleni küzdelemben még nem álltatok ellen a véretek ontásáig. Megfeledkeztetek a vigasztalásról, amely nektek, a fiaknak szól: Fiam, ne vedd kevésbé az Úr fenyítését, s ne csüggedj el, ha korhol. Mert megfenyíti az Úr, akit szeret, s megostoroz mindenkit, akit fiává fogad. Maradjatok állhatatosak a fenyítéskor: az Isten úgy bánik veletek, mint fiaival. Hol van olyan fiú, akit az apja nem fenyít? Ha nem részesültök a fenyítésben, ami mindenkinek kijár, akkor fattyak vagytok, nem fiak. S aztán test szerinti apáink is fenyítettek bennünket, mégis tiszteltük őket. Nem kell-e hát sokkal inkább a lelkek Atyjának engedelmeskednünk, hogy így elnyerjük az életet? Azok csak rövid ideig és hangulatuk szerint fenyítettek bennünket, ő ellenben a legjobbat akarja nekünk, hogy szentségének részesévé legyünk. Igaz, most minden fenyítés inkább szomorúságot okoz, mintsem örömet szerez, később azonban a megigazulás békés gyümölcsét termi annak, aki elviseli. Ezért erősítsétek meg a lankadt kezeket és a megroggyant térdeket. Lábatokat szoktassátok biztos járáshoz, nehogy kificamodjék, inkább gyógyuljon meg."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában