Áder: Mély lelkipásztori tapasztalatokkal rendelkező, megfontolt egyházfő folytatja a munkát

2013. március 16. 13:32
Mély lelkipásztori tapasztalatokkal rendelkező, bölcs és megfontolt egyházfő folytatja majd azt a munkát, amelyet elődei oly nagy odaadással végeztek – írta Áder János köztársasági elnök Ferenc pápának, a Római Katolikus Egyház újonnan megválasztott vezetőjének küldött köszöntőjében.

A levélben – amelyet csütörtökön juttatott el az államfői hivatal az MTI-hez – a köztársasági elnök kiemelte: a pápa névválasztásából is kitűnik, a világ népei méltán bízhatnak abban, hogy egyházfői misszióját a béke, a testvéri szeretet gondolata irányítja majd. Bizonyosak vagyunk abban, hogy az egész emberiség sorsának alakulását szívén viselve egyaránt utat mutat majd a hívőknek és nem hívőknek, keresztényeknek és más vallás híveinek, és különös gonddal fordul majd a szegények és nélkülözők felé – fogalmazott Áder János.

Kiemelte, ahogy megválasztása estéjén a Szent Péter téren összegyűlt hívek előtt Isten áldását kérte, és azt, hogy imádkozzanak érte, azonképpen „mi is Isten áldását kérjük Szentséged mély elhivatottsággal vállalt szolgálatára”. A konklávé Jorge Mario Bergoglio argentin bíborost választotta meg a római katolikus egyház új vezetőjének szerdán. A 266. pápa a Ferenc nevet választotta.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés