Szoros kapcsolatra törekszik az új pápával a zsidóság

2013. március 14. 06:56

A Zsidó Világkongresszus (WJC) reményei szerint a most megválasztott Ferenc pápa irányítása alatt megmarad az elmúlt két évtizedben kialakított szoros kapcsolat a zsidóság és a katolikus egyház között.

Egyebek között ezt rögzíti az a közlemény, amelyben a WJC elnöke, Ronald S. Lauder gratulált Jorge Mario Bergoglio argentin bíborosnak pápává választásához. Az elnök jelezte azt is, hogy az új katolikus egyházfő személye nem ismeretlen a világkongresszus előtt, mert Bergoglio az elmúlt években számos vallásközi eseményen részt vett. Lauder emlékeztetett, hogy öt évvel ezelőtt találkozott az argentin bíborossal Buenos Airesben.

A WJC elnöke bizonyosságát fejezte ki, hogy Ferenc pápa a párbeszéd embere lesz. Személyében – véli – a bíborosok tapasztalt és nyitott gondolkodású pápát választottak, és ezzel fontos üzenetet küldtek az egész világnak a vallásközi kapcsolatok ápolásáról. Lauder meggyőződését fejezte ki, hogy Ferenc pápa elődjeinek nyomdokain jár majd, fellép az antiszemitizmus ellen, nem engedi a holokauszt tagadását, és erősíteni igyekszik a Vatikán és Izrael kapcsolatát.

A bejegyzés trackback címe: https://kereszteny.mandiner.hu/trackback/7589