Obama az amerikaiak jókívánságait tolmácsolta a pápának

2013. március 14. 6:55
Az amerikai nép, valamint a first lady és a maga jókívánságait tolmácsolta pápaságának megkezdése alkalmából Ferencnek szerdán kiadott közleményében Barack Obama amerikai elnök. A pápa beiktatási szertartásán részt vesz Joe Biden alelnök is.

A szegények és azok bajnokaként, akik közöttünk a legsebezhetőbbek, a szeretet és az együttérzés azon üzenetét viszi ő tovább, amely több mint kétezer éve ihlette meg a világot – azt, hogy egymásban Isten arcmását látjuk” – írta Barack Obama. „Megválasztása szintén szól az amerikai földrész erejének és vitalitásának, amely egyre nagyobb mértékben alakítja világunkat, és a spanyol (származású) amerikaiakkal mi, az Egyesült Államokban élők is osztozunk e történelmi nap örömében” – írta az elnök.

Az amerikai elnök rámutatott, hogy csakúgy, mint XVI. Benedekkel, az új pápával is együtt kíván működni a béke, a biztonság és embertársaik méltósága érdekében, függetlenül azok hitétől. Obama szerint az amerikaiak csatlakoznak az emberek világszerte elmondott fohászához, „amikor a Szentatya megkezdi szent munkáját, hogy modern világunkban vezesse a katolikus egyházat”. A katolikus Joe Biden amerikai alelnök a maga és a felesége nevében gratulált egyháza új vezetőjének, és örömét fejezte ki, amiért személyesen tolmácsolhatja az amerikaiak jókívánságait a pápának, amikor részt vesz a beiktatási szertartásán.

Biden közleményében hangsúlyozta, hogy a katolikus egyház, csakúgy, mint több mint egymilliárd emberében, az ő életében is fontos szerepet játszik, de nemcsak a hit kérdésében, hanem a béke és a minden hitet megillető emberi méltóság követésében is. Hangsúlyozta: azt várja, hogy ezekben a fontos kérdésekben együttműködés alakuljon ki. Nyilatkozatban köszöntötte az új pápa megválasztását Timothy Dolan bíboros, New York érseke, az Egyesült Államok Katolikus Püspöki Konferenciájának elnöke is.

Ferenc pápa megválasztását a világon mindenütt imádság vette körül” – hangsúlyozta közleményében Dolan bíboros, aki maga is részvevője volt a konklávénak. „Az Egyesült Államok püspökei hálát adnak Istennek a Szentlélek irányításáért és a bíborosok kollégiumának ihletett döntéséért” – áll a közleményben.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés