Eurovíziós Pápafesztivál

2013. március 14. 10:42
Gomperz Tamás
hvg.hu
Kiszúrtak velünk megint, nem Erdő Péter lett a pápa.

Van persze szekularizált tanulság is az ügyben: minél kisebb egy ország, annál kevésbé érdeke, hogy a nemzeti hovatartozás legyen a döntő nemzetközi verseny esetén. Ha nacionalista alapon dőlnek el a dolgok, akkor mindig a nagyobbak járnak jól. A protekcionizmust hirdető kicsi ország ráfizet, ha a nagyok követik a példáját.

Ez nem azt jelenti, hogy a bíborosok Argentinára vagy Latin-Amerikára szavaztak. Ki tudja, talán inkább egy új szemléletre. A megválasztott pápáról azt olvasni, hogy az országában kritizálta a korrupt politikai elitet, valamint a kormányt is támadta, amiért nem tett eleget a szegénység felszámolása érdekében. Szerény körülmények között lakott, nem püspöki palotában. A Ferenc név szép gondolat. Ez például egy tartalmi szempont volna, nem származási.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sőt, még az abortuszt, az eutanáziát és a melegházasságot sem támogatja. Valahogy nem akarják megtenni a katolikusok, hogy kézfeltartva felszámolják magukat!

Sokaknak szúrja a szemét a cirka 2000 éves szervezet!

Basszus, ahelyett, hogy észrevenne egy tényt: a bíborosunk nemzetközileg elismert módon a 10 legfontosabb katolikus személyiség egyike. Nem lehetne esetleg büszkének lenni rá? Nem, merjünk kicsik lenni!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában