Ferenc, a kőkonzervatív cukipápa

2013. március 14. 17:46

B. Boogieman
Tutiblog
Ha Che Guevara honfitársaként a szociális igazságosság harcosa lesz, azt igencsak csípni fogjuk.

„Ferenc pápa részt vett egyéb iránt baloldali, szakszervezeti tömegtüntetéseken is, és nyilatkozott olyant, miszerint: »Az igazságtalan gazdasági rendszerek (értsd kapitalizmus) az egyenlőtlenségek előretörését okozzák. Ez az alapvető emberi jogok ellen való, csakúgy mint az eladósítás. Kevesek boldogsága sokak szenvedése árán jön létre. Ez nem csak igazságtalan, hanem illegitim is«. Kemény szavak! Occupy Vatikán! Egy hasonló globalizáció és kapitalizmusellenes nyilatkozat elegendő lehet ahhoz, hogy balos globkritek járuljanak liturgikus tiszteletcsókhoz. Őszentsége lábai elé. Azonban arra is, hogy a forinthoz hasonlóan az egekbe szökjön a nem létező vatikáni valuta árfolyama, miután hüledezve tiltakozik a Vatikáni Bankszövetség. Apropó Vatikáni Bank: a hetvenes évekig visszanyúló, és még ma is a szekrényből kidőlő csontvázakat produkáló ügy bilijének borogatása erősen érik, és Ferenc valószínűleg itt se fog cicózni. Persze a szociális igazságok felkent prófétái valószínűleg Horacio bácsi könyvéből addigra felkészülve már úgyis gyűlölni fogják a homofób, fasiszta rezsimekkel kokettáló jezsuita pápát. Valószínűleg észre se fogják venni ezt a csendes, ám történelmi fordulatot.

Mi meg azt hiszem ezzel párhuzamosan egyre jobban fogjuk szeretni a mi Ferenc pápánkat. Az egyszerű, keresetlen stílusú, természetes pápák, amilyennek elsőre mutatkozott, eleve nagyon kedvesek szívünknek. Ha Che Guevarra honfitársaként a szociális igazságosság harcosa lesz, azt igencsak csípni fogjuk, és ha nem lesz szívbajos bevállalni, hogy a katolikus egyház egy konzervatív intézmény, ő meg megvédeni, és nem megváltoztatni jött ezen értékeket, akkor meg a lábai elé is borulunk. Reméljük végre nem a Vatikán obskurus pénzügyei és pedofil papok, sikkasztások, ingatlanügyletek, titkok és ármányok, hanem a hit és megújulás fogja meghatározni a katolicizmus mindennapjait, miközben a széttöredezett, a jelenkor által megviselt lelkű, megalázott konzervatív hívek egy erős, őket összefogó pásztor védelme alá kerülnek. Ismételjük hát a mondatot ma estéről: Annuntio vobis gaudium magnum. Habemus papam!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a beirogató meg nem kő- hanem tuti vérhülyeségeket hablatyol olyasmiről, amihez semmi köze.

Tiszteletlenül mint egy taknyos neveletlen tahó.

Ez egy fosch, egyre több ilyen nullitást kiposztoltok Mandiner. :(

Konzervatív e Ferenc pápa?
"Kevesek boldogsága sokak szenvedése árán jön létre".
A rabszolgaság idején, Krisztus korában érvényes volt ez a megállapítás - és most,eladósodva, nyomorba döntve ugyanez a helyzet: a jézusi elvek újra időszerűek lettek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában