3,5 millió forintos adomány gyűlt össze fogyatékkal élő kárpátaljai gyerekeknek

2013. február 26. 7:12
Minden eddiginél több adomány, 3,5 millió forint gyűlt össze a Tiszántúli Református Egyházkerület hatodik jótékonysági bálján Debrecenben. A pénzzel a több mint háromszáz résztvevő és felajánló a fogyatékkal élő kárpátaljai gyerekeket segítette.

A bevételéből a fogyatékos kárpátaljai magyar gyerekekkel foglalkozó beregszászi oktatási-nevelési intézményt támogatják – tájékoztatták a szervezők csütörtökön közleményben az MTI-t. A rehabilitációs központban speciális igényű gyerekekkel foglalkoznak, de az épület kicsi a környéken élő csaknem hatvan fogyatékos gyereknek. A kárpátaljai reformátusok önálló, akadálymentes épületet szeretnének, amelynek befejezésére nincs elegendő pénzük. Ezért döntött úgy a Tiszántúli Református Egyházkerület elnöksége, hogy ezt a kárpátaljai intézményt támogatja az idei bál bevételéből.

A VI. Református Jótékonysági Bál része a Debreceni Református Kollégium fennállásának 475. évfordulója alkalmából szervezett programsorozatnak. A bálon befolyó összegből minden évben határon túli intézményeket támogatnak. Tavaly a csaknem háromszáz résztvevő és adakozó kétmillió forintot adott össze.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés