Szex, Vatikán, Rock and Roll

2013. február 24. 9:52
Pesti Firkász
Pesti Firkász
Ha ilyen állapotok uralkodnak a keresztény-katolikus egyházban, nem beszélhetünk róla úgy, mint egy szeretetvallásról.

„Egyszerűen a gyenge ember ne menjen katolikus papnak, vagy ha már prédikál, és rájön, hogy valószínűleg az első 5 éves kisfiúnak nekirontana, egyszerűen vegye le a reverendát, menjen el orvoshoz, aztán válasszon egy tisztességes szakmát. Lehetőséget kell adni arra, hogy a gyenge emberek otthagyhassák a papi, püspöki, bíborosi és pápai pályát.

Ha ilyen állapotok uralkodnak a keresztény-katolikus egyházban, nem beszélhetünk róla úgy, mint egy szeretetvallásról. És az embereket, akik hisznek a papoknak, püspököknek, vagy hisznek a tanokban, csak keresztény-kaotikus vallásúaknak titulálhatjuk. Mert lehet, hogy Géza atya Istenhátamögött nem rendez orgiákat az oltáron, de amíg a felettesei igen, minden követőt maga alá söpör a mocsok. Elméletben, ideológiailag, vagy tudom is én. De tény, hogy hiteltelen egy olyan vallás, ahol pedofilokat mentegetnek, vagy éppen óriásbizniszért harcolnak a mélyen tisztelt bíboros urak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem az mellékes.

Mármint a liberálisok nem akarják oktatni a népet/nemzeteket? Guglizz már rá léccilécci a "gender studies" ill. "gender mainstreaming" kulcsszavakra! Gondolkodj már el azon, hogy a Hit Gyüli miért deklarálta a szakítást a boldog emlékezetű SzDSz-szel!

Ami a szálka és a gerenda esetét illeti, erről Newmann bíborosnak volt egy jó elmélkedése.

A Szentírásban Jézus szava ugyebár kérdés:

"Képmutatú, miért nézed a másik szemében a szálkát, és miért nem látod meg a magadéban a gerendát?"

Newmann válasza:
"Azért Uram, mert gyűlölöm felebarátomat."

"Ha ilyen állapotok uralkodnak a keresztény-katolikus egyházban, nem beszélhetünk róla úgy, mint egy szeretetvallásról."
Az eredeti cikkben: a La Repubblica újságírónője, Concita De Gregorio szerint.
Ki az a Concita De Gregorio?
Mi az a La Repubblica?

Köszönöm.
Véleményem szerint a múltban nem volt rossz, h. az emberek általában éltek azzal a felekezeti örökséggel, ami az őseiktől rájuk maradt.
A vallásgyakorlás nagy közösségi élmény. Minden diktatórikus rendszer ahol és ahogy tudja üldözi az egyházakat, mert a vallásos ember számára a földi hatalmak fölött létezik más hatalom, melynek engedelmeskedni előbbre való. Ez nem ilyen merev, mert sokaknál felmerül, h. nem látszik rajta, de gondoljuk csak el, milyen lenne, ha ez sem befolyásolná, és a határ a csillagos ég.
A hit sokmindenen átsegít.Talán jobb, ha tiszteljük, megbecsüljük az ősök végtelen sorának szellemi örökségét.

Fermat, a nemrégiben bebizonyított sejtéséről elhíresült matematikus főfoglalkozásában bíró volt. Egyszer máglyahalálra ítélt egy helytelen életvitelt folytató papot. Lehet, hogy ilyesmiért. De: http://100777.com/node/463

Az ovis dolog a mutogatás. A mutogató - általában újságíró - rámutat valakire, és akkor foglalkozzunk ővele! És ha én kíváncsibb vagyok a mutogató személy átlátszó szándékaira? Akkor maszatolok.

Mint Jézus és azon farizeusok esetei, akik pl. szóvátették, hogy a tanítványok nem mosnak kezet.

Jó, értettem, tényleg az a legjobb, ha az egészet szó nélkül hagyom. Csakhát ez egy fórum, ezt a cikket azért hányták ide, hogy mondjunk rá valamit.

"...ha tényleg..."?

Foglalkozzunk azzal, amit tudunk, vagy amit alapos okunk van feltételezni.

Ja, amit az újságíró írt? Az nem igaz. Foglalkoztam a témával. Elégedett vagy? Tudom: nem. De nem tudok többet segíteni.

"Viccelsz? Szentlélek egy katolikus templomban?"

A szél, a Lélek ott fúj ahol akar. Ember, ki vagy te, hogy gátat akarsz Neki szabni? :)

Ennyire ismerni vélsz minket,katolikusokat, a gondolatainkat, vágyainkat, igényeinket? :))

Én valódi szenteket látok, mi több ismerek. Az éremnek két oldala van, ez akkor is igaz ha te csupán az egyik, a sötét oldalra vagy kíváncsi.
Ennyi. :)

Nem tudom, nem vagyok járatos a Vatikánban. Te igen?

Amit viszont tapasztalatból tudok az az, hogy minden keresztény/keresztyén felekezetben vannak szentek. Mi több, mindenféle vallású igaz embereket ismerek, sőt még olyanokat is akik magukat nem tartják hívőnek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában