XVI. Benedek pápa szolgálatáért mutat be szentmisét Erdő Péter

2013. február 22. 8:10
XVI. Benedek pápa szolgálatáért mutat be szentmisét Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke a püspöki testület tagjainak részvételével vasárnap este a budapesti Szent István-bazilikában – közölte az MKPK sajtóosztálya az MTI-vel.

Mint írták, az eseményen részt vesz Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius, valamint meghívást kaptak a közjogi méltóságok is. XVI. Benedek pápa február 11-én, délelőtt 11 órakor bíborosi konzisztórium során jelentette be, hogy lemond pápai címéről. Erdő Péter február 11-én körlevélben fordult az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye híveihez és papjaihoz a bejelentés után.

Értesülve Szentatyánk, XVI. Benedek pápa lemondásáról, amely február 28-án lép hatályba, hálát adunk az Isteni Gondviselésnek mindazokért a kegyelmekért és ajándékokért, amelyekben XVI. Benedek pápa apostoli szolgálata által az Egyházat és az emberiséget részesítette. Különös szeretettel emlékezünk vissza Egyházunk és Hazánk iránti nagylelkű jóindulatára, melynek egyik kiemelkedő jele volt szentéletű vértanúink boldoggá avatása” – írta az esztergom-budapesti érsek. A rendelkezés szerint a körlevelet az egyházmegyében február 28-ig minden vasárnapi szentmisén felolvassák.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Eddig még minden pápaválasztó konklávé előtt aktivizálta magát az atesita és kereszténygyűlölő média, és oszogatta a dikertíváit: kit kell pápává választani!

Van ebben valami gyomorforgató...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés