Áder megköszönte XVI. Benedek tevékenységét

2013. február 21. 16:23
Levélben mondott köszönetet papi, hittudósi és egyházvezetői tevékenységéért XVI. Benedek pápának Áder János köztársasági elnök. Az államfő levelét – amelyet a Köztársasági Elnöki Hivatal az MTI-hez is eljuttatott – csütörtökön kézbesítették.

Áder János ebben kifejezte: államfőként és hívő emberként is mély megrendüléssel fogadta a pápa lemondásáról szóló döntését. „Miközben fejet hajtok a Szentséged gondjaira bízott közösség iránti felelősségérzet e megindító bizonysága előtt, hálámat fejezem ki a Magyarország, a magyar nép iránt többször is kifejezésre juttatott gondoskodó szeretetért” – olvasható a levélben.

Az államfő ugyancsak köszönetet mondott XVI. Benedeknek a keresztény egység, a vallásközi párbeszéd, a mások megértése érdekében végzett áldozatos szolgálatáért, valamint maga és az egész magyar nemzet nevében kívánt további munkájához jó egészséget és sok erőt.

XVI. Benedek múlt hét hétfőn jelentette be, hogy február 28-án lemond tisztségéről.  A 85 éves egyházfő arra hivatkozott, hogy elfáradt, nem bírja tovább a hivatal ellátásával járó terheket.
 

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában