Szentmise Újpesten és Székesfehérváron

2013. február 19. 6:21
Hálaadást tartanak XVI. Benedek pápáért és szentmisét az új katolikus egyházfőért Budapesten, az újpest-kertvárosi Szent István-plébániatemplomban jövő csütörtök este, amikor megkezdődik a következő pápa megválasztásig tartó időszak - közölte a helyi plébánia az MTI-vel. Hálaadó szentmise lesz aznap Székesfehérváron is.

Az újpest-kertvárosi Szent István Plébánia azt írta, hogy február 28. különleges dátum a katolikus egyház életében, mert hosszú évszázadok után először válik lemondással üressé Szent Péter trónja. E nap estéjén lemond péteri szolgálatáról XVI. Benedek, ekkortól az új pápa megválasztásáig a bíborosok testülete irányítja az egyházat. Úgy fogalmaztak: „ezen az estén hálás szívvel gondolunk XVI. Benedek pápára és hálát adunk érte az Úrnak, megköszönve nyolcéves, áldozatos szolgálatát, valamint szentmisében imádkozunk a következő szentatyáért, Szent Péter apostol leendő, 265. utódáért és a konklávén részt vevő bíboros atyákért”.

XVI. Benedek pápáért közösen végzett imádságokkal adnak hálát, az ezt követő szentmisére hívó harangszó pedig egyben azt is jelzi, hogy e percben üressé válik a pápai trón. A szentmisét a következő pápáért Pályi László plébános mutatja be Újpesten. Hálaadó szentmisét tartanak február 28-án Székesfehérváron is. A helyi egyházmegye honlapján az olvasható, hogy a katolikus egyházfő lemondásának hírére Spányi Antal megyés püspök aznapi szentmiséje végén bejelentette: a pápa utolsó hivatali napján a székesegyházban hálaadó szentmisét mond XVI. Benedekért, megköszönve apostoli szolgálatát. A püspök hívta az egyházmegye teljes papságát és minden hívőjét, hogy imádkozzanak együtt az egyházért, valamint a következő pápáért.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés