A pápa lemondásáról

2013. február 18. 11:04

Böjte Csaba
Magyar Kurír
Imádkozom szaporán, kérem az Istent, hogy ne legyünk sokáig pásztor nélküli nyáj, de lelkem mélyén tudom, hogy ez nem az én dolgom.

Szeretnélek megnyugtatni benneteket! A kérdésekre nem tudom a választ, azt sem tudom, hogy mit hoz a holnap, de hogy őszinte legyek, a magam kisebb testvéri egyszerűségében nem is erőst érdekelnek ezek a kérdések. Persze, hogy imádkozom szaporán, kérem az Istent, hogy ne legyünk sokáig pásztor nélküli nyáj, de lelkem mélyén tudom, hogy ez nem az én dolgom és tudjátok a jelszót: Jobb ha az ember a saját dolgát, amit Isten rábízott még ha rosszul is, de végzi, mint hogy a mások dolgát nagyon jól végezné.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kár, hogy a választás nem Csaba Testvér dolga, ha rám volna bízva, én őrá szavaznék.

A katolikus pápát a bíborosok választják, nem cserépszavazással történik. Újat mondtam?

"Miért, kire tartozik ez, ha nem a katolikusokra?"

Ez volt a (nem túl értelmes) kérdésed.

Nem választ MINDEN katolikus közvetlenül pápát, mivel hierarchia van és ez a bíborosok dolga.
Böjte atya nagyon helyesen mondja, hogy imádkozik érte, de nem találgat, jósolgat, nem totózik. Enélkül is van hála Istennek tennivalója bőven és abban kell elsősorban helyt álljon. Akárcsak minden más hívő.

Feltételezem,hogy ezt válaszként nekem írtad, ezért bátorkodom felhívni a figyelmedet a folytatásra ami így szól:

"...de lelkem mélyén tudom, hogy ez nem az én dolgom és tudjátok a jelszót: Jobb ha az ember a saját dolgát, amit Isten rábízott még ha rosszul is, de végzi, mint hogy a mások dolgát nagyon jól végezné.”

Meglehet, hogy van aki talán félreértette, de
egyértelmű, hogy nem az imáról mondja, hogy nem az ő dolga, hanem a pápaválasztásról. Hiszen azzal kezdi a mondatot, hogy "imádkozok szaporán", hogy minél előbb legyen új pápánk.
"...de lelkem mélyén tudom, hogy ez nem az én dolgom..." pedig arra vonatkozik, hogy az új pápa kiléte, illetve a megválasztásának időpontja Isten kezében van, vagyis a legjobb helyen. Ő az akinek az akarata nélkül egy hajunk szála el nem vesz, aki minden rosszat képes jóra fordítani.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés