Egyre több helyről hallani Erdő Péter esélyeiről

2013. február 17. 10:00
Erdő Péter bíborost, esztergom-budapesti érseket és Christoph Schönborn bécsi érseket nevezte meg az esélyes pápautódok között az olasz közszolgálati rádió vasárnapi műsora.

A távozó német pápát, XVI. Benedeket közép-kelet-európai utód válthatná - hangzott el a RAI rádió egyes csatornáján sugárzott, Estovest című geopolitikai magazinműsorban. Miközben a sajtó már a majdani pápaválasztó konklávé eredményét találgatja, a Vatikán és Róma városa XVI. Benedek távozásának részleteit tervezgeti, írja az MTI.

A római egyházmegye bejelentette, hogy nem hagyja csendben távozni a pápát: február 28-án, amikor XVI. Benedek távozik a Vatikánból, Róma templomharangjai egyszerre búcsúztatják majd őt. A Rómához közeli Castelgandolfo pápai rezidenciájára visszavonuló XVI. Benedek akár április végéig-május elejéig itt maradhatna - jelentette be Federico Lombardi szentszéki szóvivő. A XVI. Benedek által mondott utolsó előtti úrangyala imádságra (angelus) vasárnap reggeltől érkeztek a zarándokok a Szent Péter térre, ahol már éjszaka is imádkoztak a pápáért.

Ezer rendőrt vezényeltek a Vatikán környéki római utcákra. A pápának az angelust követően egy hétig nincs nyilvános programja a nagyböjti lelkigyakorlatok miatt, melynek vezetését Gianfranco Ravasi bíborosra, a Kultúra Pápai Tanácsa prefektusára bízta. Ravasiban a sajtó azonnal pápajelöltet látott. Az ANSA olasz hírügynökség vatikáni forrásokra hivatkozva azt jelentette, hogy a következő napokban Paolo Gabriele, a volt pápai komornyik is elhagyja a törpeállam területét.

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Aki pápaként megy be a konklávéra, az bíborosként jön ki.

Válaszok:
Csomorkany | 2013. február 17. 10:12

A nagyváradi rabbiunoka lenne Szent Péter trónusának várományosa?

Válaszok:
magnamater | 2013. február 17. 10:18

Jóvanna, azért drukkolni lehet, nem? Amúgy meg mutass egy magyar főpapot Bakócz óta, akit egyáltalán esélyesként emlegettek.

Erdő már azzal letett valamit az asztalra, hogy nemzetközi szinten emlegetik.

Te nem tudsz róla,Péter, az első pápa, sőt maga Jézus is zsidó volt?!

Válaszok:
Nick Holgerzson | 2013. február 17. 10:41

Anyád apád barom!

Tényeket írok, ahogy az előbb most is. :)

Mit is mondott erről Sztálin? Hány hadosztálya van a pápának?

Jézus Galileából származott, ahol a nem semita eredetű arameusok éltek.
Amúgy Máté evangéliuma inplicit említi is, hogy prozelita volt.

"Soha nem lesz magyar pápája a világnak!!"
-------------------------------------------
Ezt te, nem tudhatod!
Nem tudni egyébként, mi késztetett a nickneved választására, de jól választottál. Te lelkileg egészen biztos, hogy nyomorult vagy, egy lelki torzszülött.
Ebből a rövid mondatból, amit ide köptél és amely mögé két felkiáltó jelet tartottál szükségesnek, nem a ráció, nem az átgondolt véleményformálás, hanem a lelki torzulásod érződik ki. Az a belső késztetés, hogy míg egyesek elábrándoznak azon, hogy milyen lehetne, ha ennek a népnek végre az évszázadok veszteségei után, végre egy felemelő siker hullana az ölébe, akkor te jössz és szembeköpsz mindenkit, nehogy ezek az emberek egy pillanatig is jobban érezzék magukat. Senki sem annyira naív, hogy komoly esélyt adna ennek a gondolatnak, de a lelkünk görcsét egy kicsit kisimítja ez a lehetőség.
Milyen ember lehetsz?
Gondolom, szar ember.
És egyáltalán nem érdekel, hogy zsidó, cigány, román, vagy tót, netán magyar vagy-e. Mert mindenképpen egy rakás szar vagy, aki akkor érzi jól magát, ha mások reményét, örömét, netán illúzióját elronthatja.
(Talán, ha román vagy, az még magyarázná, hogy így beszélj, közöttük gyakran előfordul ez az indulat)
Éld ki magad az ilyen örömökben, mert különb örömre nem vagy érdemes, te púpos.

Sajnos, alapvető ismereteknek vagy híján és ezért a fejtegetésed - amely egyébként hibás és erőltetett - figyelemre sem méltó.
A kereszTYén megnevezés, amelyet használtál az például református szóhasználat; a kereszténységen belül többek között ezzel különböztetik meg magukat a katolikusoktól. Márpedig, ugye tudod te is, hogy a Pápa az a katolikusoké elsősorban.
Mellesleg, azért írtam, hogy elsősorban, mert egyre tágul a kör és egyre többször találkozunk az egyetemes keresztényi identitással, mind az ünnepek, mind a szakrális rendezvények közös elfogadásával.
Így azzal is, hogy a protestánsok körében is egyre gyakoribb, hogy tisztelik a pápai hivatalt és a Pápa személyét.

Talán igaz, talán nem így kellene reagálni, de az adott pillanat, a kétségtelenül kiérződött és szándékos rosszakarat, az illúziórombolás bizonyítható szándéka nyilvánvaló ennél a púposnál.
Ez az ember cinikusan magyarellenes. Vannak még egy páran, de nem hiszem, hogy még mindig azt az időt éljük, amikor ezt politikai megfontolásokból tolerálni kell.
A magyar társadalommal legfőképp az a baj, hogy mindkét világháborúból vesztesként kerültünk ki, ami valóban eléggé nem mindennapos történet és ez bennünket még ma is frusztrál, indokolatlan alacsonyabbrendűséget vált ki; a felvidéki és vissza-visszatérő vajdasági "magyar verések" is ezt bizonyítják.
A potenciális ellen oldal pedig visszaél a még ma is létező bűnösségtudatunkkal.
Ideje lenne ezt eliminálni és csakis a ma szempontjai szerint élnünk és politizálnunk.
Amíg a régi beidegződést le nem vetjük, addig az ilyen púposok mindig megteszik, amit úgy hiszik megtehetnek és amit úgy érzik, meg is kell tenniük.
Ez a mentalitás nem prompt, ez a mentalitás némelyiktől a tudat alattiból jön, de másoknál megtervezett és tendenciózusan destruktív szándékot takar.
Ezek apró ügyeknek tűnnek, de be kell látni, hogy gyakorlatilag Trianon és a II. világháborút lezáró békekötés folytatólagosságának felszínen tartásáról van szó.

Így igaz, a magyar klérus is nagy örömmel fogadta az Erdő esélyeire vonatkozó híradásokat. A klérus egyhangúlag imádkozik azért, hogy végre megszabaduljanak tőle, de szerintem nem lesz szerencséjük. Marad ez a szencsétlen Esztergomban.

A katolikusok szerint zsidó volt. Szerintem a főbb protestáns felekezetek szerint is.

Jézus teljesen ember IS volt, de természetesen Isten megtestesült benne. A katekizmusban olvashatod, hogy zsidó anyától zsidónak született.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés