Nincs pápánk

2013. február 13. 9:28

Hargitai Miklós
NOL
XVI. Benedek lemondásával adott egy esélyt a jövőnek. Most a pápaválasztókon a sor: a világnak szüksége van egy jó pápára.

„XVI. Benedek egyházában a szabályok fontosabbak az embernél, az egyház tekintélye pedig fontosabb a szabályoknál is. Gondoljunk csak a papi pedofíliával kapcsolatos esetek kezelésére – ez a viszonyrendszer az óvszeres szeretkezést vagy a válást sokszor súlyosabb bűnként kezeli a gyermekek megrontásánál, de legalábbis az előbbiek elkövetői még sosem kaptak szervezett egyházi védelmet).

A katolikus hit mellett kitartók közössége megérdemelne egy olyan pápát, akinek a tanításában élet van, és akinek az élete maga a krisztusi tanítás. Voltak ilyen pápák (bár a kortársak közül annak az egyetlennek, aki komolyan fellépett a vatikáni korrupció és fényűzés ellen, mindössze 33 nap adatott) – és a hívők abban is hisznek, hogy a többi esetben sem a Mindenható nyúlt mellé, hanem csak hagyta érvényesülni a szabad akaratot, vagyis engedte, hogy a felkent szolgái rosszul döntsenek. XVI. Benedek –éppen azzal, hogy lemondott a trónról – adott egy esélyt a jövőnek. Most a pápaválasztókon a sor: a világnak szüksége van egy jó pápára.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Üdv, GV!

Most már csak tótawé meg a lökött Para ajvékolása hiányzik, hogy hiányzik nekik a pápa!

Örülök, hogy Barabás okán még dolgozik a bűnbánat a szerzőben,s maga is együttérez a katolikus hívőkkel, s oly nagy aggodalommal várja a számára is jó pápát...Mi is egy jó Metzgerben reménykedünk, aki végre megteremti a békét a saját térségében és népe lelkében.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában