Kővel verhették agyon a boszniai katolikus papot

2013. február 10. 16:03
Holtan találtak otthonában egy bosznia-hercegovinai plébánost, akit feltehetőleg kővel vertek agyon ismeretlen tettesek – közölte a boszniai és a horvát sajtó vasárnap.
Mile Ivancic holttestét a bejárónő találta meg szombaton. A rendőrség megerősítette, hogy a boncolás eredményei gyilkosságra utalnak. A lelkészt feltehetőleg azzal a kővel verték agyon pénteken, amelyet a hatóságok a helyszínen megtaláltak – írta az index.hr portál. 
 
A 78 éves pap 1997 óta szolgált a horvátországi Gospic-Senj Egyházmegyéhez tartozó, Bihac környéki Zavalje egyházközségben.
 
Az index.hr a boszniai rendőrségre hivatkozva emlékeztetett arra, hogy február elsején betörés történt a zavaljei plébánián. Az otthon tartózkodó lelkész nem ismerte fel a maszkot viselő betörőket. Karácsony előtt is volt egy betörés, akkor ismeretlenek elloptak 25 ezer kunát (mintegy 3300 eurót) a lelkészi hivatalból.
 
A Dnevni avaz című boszniai lap értesülései szerint a meggyilkolt lelkész a napokban vette fel horvátországi nyugdíját.
 
A rendőrség gyilkosság elkövetésének gyanújával ismeretlen tettesek ellen indított nyomozást. A hatóságok még vizsgálják, hogy a bűntettet nyereségvágyból követték-e el – írták a helyi médiumok.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában