Vatikán az ifjúság kultúrájára helyezi a hangsúlyt

2013. február 4. 8:22
Feltörekvő ifjúsági kultúrák címmel tartják meg a Kultúra Pápai Tanácsa éves plenáris ülését február 6. és 9. között - közölte a Vatikáni Információs Szolgálat.

Csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján Carlos Alberto de Pinho Moreira Azevedo püspök, a tanács tagja ismertette az ülés programját. A találkozó céljának nevezte, hogy „szakértők segítségével objektív módon vizsgálja az ifjúsági kultúrák új, összetett és széttagolt világát”. A plenáris ülés kezdetén a jelenlévők találkoznak XVI. Benedek pápával.

Gianfranco Ravasi bíboros, a tanács elnöke korábban úgy fogalmazott, hogy a fiatalok hajlamosak „kikapcsolni” a felnőttek által teremtett elviselhetetlen társadalmi, politikai és vallási életből. Ez a reakciójuk a felnőttek korrupt, következetlen, bizonytalanságot előidéző, a munkanélküliséget felszámolni nem képes magatartására. „Nekünk, szülőknek, pedagógusoknak, papoknak és a hatalmon lévőknek ezért lelkiismeretvizsgálatot kell tartanunk” – magyarázta a bíboros.

A tanács elnöke szerint a fiatalok sokszínűsége nem jelent negatívumot, sőt sok termékeny és hiteles ötletet rejt magában. A bíboros kijelentette, az ifjúság „az emberiség jelene”, nem csak a jövője.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában