Amerikai egyházi vezetők a kétállami megoldás támogatására szólították fel az Obamát

2013. január 31. 8:41
Az Egyesült Államok keresztény, muzulmán és zsidó egyházi vezetői közös nyilatkozatban sürgették az Obama-kormányt, hogy a palesztin-izraeli konfliktus megoldása érdekében dolgozzon egy „működőképes kétállami békeszerződés” megvalósításáért.

Meggyőződésünk, hogy az új kormány számára azonnali prioritást kell jelentsen, hogy az izraeli-palesztin békefolyamatnak új lendületet adjon” – áll a harminc egyházi vezető által aláírt, „Nemzeti Vallásközi Vezetői Kezdeményezés a Közel-Kelet Békéjéért” című nyilatkozatban.

A vallási vezetők figyelmeztettek: a jelenlegi status quo „fenntarthatatlan és veszélyes”, a patthelyzet Amerika biztonságát is veszélyezteti, destabilizálja a Közel-Keletet, és lehetővé teszi további zsidó telepek terjeszkedését. Ezért a kétállami rendezés „az egyetlen reális megoldása a konfliktusnak” – szögezték le az amerikai egyházi vezetők.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ilyen egyházi vezetők kellenének Európába is!

Ha az USÁban ekkora hatalma van a vallási vezetőknek, nagy bűnösök mind az elődeik,hogy nem akadályozták meg Hirosima és Nagaszaki bombázását - ha hihető, amit vallanak, égni fognak mind a pokolban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés