A kárpátaljai magyar gyerekekért rendeznek idén református bált Debrecenben

2013. január 27. 15:31
Református bált rendeznek február 8-án a debreceni Kölcsey Központban, hogy annak bevételéből a fogyatékos kárpátaljai magyar gyerekekkel foglalkozó beregszászi oktatási-nevelési intézményt támogassák.

A beregszászi rehabilitációs központban speciális igényű gyerekekkel foglalkoznak, de az épület kicsi a környéken élő több mint ötven fogyatékos gyereknek. A kárpátaljai reformátusok önálló akadálymentes épületet szeretnének, amelynek befejezésére nincs elegendő pénzük. Ezért döntött úgy a Tiszántúli Református Egyházkerület elnöksége, hogy ezt a kárpátaljai intézményt támogatja az idei bál bevételéből – közölte az egyházkerület az MTI-vel.

A bált Bölcskei Gusztáv püspök nyitja meg, köszöntőt mond Zán Fábián Sándor, a Kárpátaljai Református Egyházkerület püspöke. A közönséget Zakar Zoltán zongorista, a Cocktail Band, a Parapács zenekar műsora és tombola szórakoztatja. A VI. Református Jótékonysági Bál része a Debreceni Református Kollégium fennállásának 475. évfordulója alkalmából szervezett programsorozatnak. A bálon befolyó összegből minden évben határon túli intézményeket támogatnak. Tavaly a csaknem háromszáz résztvevő és adakozó kétmillió forinttal segítette a szilágysági diákokat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés