Kilenc napos ima az abortusz legalizálásának évfordulójára

2013. január 24. 7:52
Az Egyesült Államok Katolikus Püspöki Konferenciája kilenc napos imára, bűnbánatra és zarándoklatra szólította fel híveit az abortusz legalizálásának 40. évfordulója alkalmából.

A Vatikáni Rádió tudósítása emlékeztet: az Egyesült Államok legfelsőbb bírósága 1973. január 22-én a Roe kontra Wade ügynek úgy vetett véget, hogy mind az 50 amerikai államban törvényesnek nyilvánította az abortuszt. Becslések szerint azóta 55 millió abortuszt végeztek el az országban.

A bírósági döntés évfordulójáról minden évben tömegdemonstrációval, a „March for Life” felvonulással emlékeznek meg Washingtonban. Az idei megmozdulást Barack Obama elnök beiktatási ünnepsége miatt péntekre tették. A kerek évfordulóra való tekintettel az amerikai püspökök kilenc napos imára, bűnbánatra és zarándoklatra szólította fel a híveket. Az „imakilenced” (a kilenced, latinul novéna, kilenc napos ájtatosságot jelent) január 19-től 27-ig tart.

Mary McClusky, a püspöki kar életvédő tevékenységgel foglalkozó titkárságának projektkoordinátora nyilatkozatában kifejtette: „A tudomány és az értelem bebizonyította, hogy a magzatnak, aki emberi lény, joga van élni”. McClusky fontosnak tartja a hit szerepét abban is, hogy véget vessenek az abortusznak. „Segíteni fogjuk anyagilag az anyákat, ne érezzék úgy, hogy abortuszra kényszerülnek” – jelentette ki a projektkoordinátor.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés