Ezer brit pap tiltakozott levélben a melegházasság ellen

2013. január 16. 8:59
Több mint ezer római katolikus pap nyílt levélben állt ki Nagy-Britanniában az azonos neműek közötti házasság legalizálása ellen.

A Daily Telegraph című napilapban megjelent és a Christian Today című keresztény lap által is a hét végén ismertetett levélben a papok figyelmeztetik a kormányt, hogy az azonos neműek közötti házasság legalizálásával „súlyosan korlátozná” a keresztényeket hitük szabad gyakorlásában és a hitüket érintő szólásszabadságban. A papok attól tartanak, hogy visszatér a keresztényüldözés, és szerintük hatástalanok azok a biztosítékok, amelyeket a kormány ad az egyházak és a keresztények védelmére.

Amennyiben az azonos neműek közötti házasságot törvényesítik, annak számos olyan jogi következménye lesz, amelyek súlyosan korlátozzák a katolikus egyházat abban, hogy az igazságot tanítsa a házasságról iskoláiban, jótékonysági szervezeteiben és istentiszteleti helyein” – állítják a papok.

 

Vincent Nichols westminsteri érsek, Anglia és Wales Katolikus Püspöki Konferenciájának elnöke már korábban is bírálta a kormány azon tervét, hogy még a 2015-ös parlamenti választások előtt törvényessé teszi az azonos neműek házasságát. A „Coalition for Marriage” nevű szervezet, amely a hagyományos házasság védelmét tűzte ki célul, kampányt indított, hogy megnyerjen legalább 65 olyan parlamenti képviselőt, aki bizonytalan a kérdésben. Petíciót is kezdeményeztek, amelyet ez ideig már több mint 600 ezren írtak alá.

 

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Liberálisoknak kedvenc trükkje:mindég a demokrácia miatt aggódnak, de semmibe veszik, amit a népek akarnak. Hagyják már abba a meleg házasság erőltetését,megvalósul majd az akkor, ha a világ teljesen megromlik.

Éppen itt az ideje, hogy felemeljék a szavukat.

Ez hülyeség, ez a levél a katter egyház jogaitról szól, illetve az állami szabáylozásról. A többi egyház és vallás azt csinál, amit akar.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés