II. János Pált 2014-ben avathatják szentté

2013. január 12. 15:21
Vatikáni bennfentes forrás szerint nem valószínű, hogy II. János Pál néhai pápát már ebben az évben szentté avatják, amint azt egy lengyel televíziós csatorna tudni vélte.

Giovanni Battista Re bíboros, a Püspöki Kongregáció nyugalmazott prefektusa megerősítette, hogy a szentté avatáshoz szükséges csodálatos „gyógyulásokról vannak fontos bizonyítékaik”, de a Szentté avatási Kongregáció még nem vizsgálta ezeket az eseteket. Hozzátette, mivel általában legalább egy évet szokott igénybe venni a folyamat, amely során egy-egy csodálatos gyógyulást kivizsgálnak, nem valószínű, hogy II. János Pált még 2013-ban szentté avatják. Karácsony után egy lengyel televíziós csatornán röppent fel a hír, hogy a néhai pápát akár már idén októberben szentté avathatják.

A Vatican Insider katolikus hírportál értesülései szerint Slawomir Oder prelátus, a szentté avatási eljárás posztulátora (kérelmezője) már összegyűjtötte a szükséges dokumentációt, és hamarosan a kongregáció elé terjeszti a kiválasztott csodálatos gyógyulási esetet. Mielőtt azonban a vatikáni hivatalhoz kerülne az ügy, abban az egyházmegyében is ki kell vizsgálni a gyógyulási esetet, ahol az történt. Re bíboros szerint valószínűbb, hogy az idén, a hit éve zárásaként VI. Pál pápa boldoggá avatására kerül sor, miután tavaly decemberben XVI. Benedek pápa elismerte erényeinek kiemelkedő voltát.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem tehetek róla, a szenttéavatásról mindég Szent Johanna jut eszembe.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában