Menet a hagyományos házasság védelméért Párizsban

2013. január 11. 7:57
Több százezer résztvevőt várnak Párizsba a hagyományos házasság védelméért vasárnapra szervezett felvonulásra, amelyet Francois Hollande francia köztársasági elnök „házasságot mindenkinek” javaslata ellen tartanak.

Az angol nyelvű katolikus hívőket egyházi információkkal ellátó hírportál, a Catholic News Agency (CNA) emlékeztet: a francia parlament várhatóan január végén fogadja el azt a törvénytervezetet, amely a katolikus egyház szerint újraértelmezi a házasságot, vagyis kimondja, hogy a házasság „két különböző vagy azonos nemű ember között” létrejövő egység. A jogszabály arra is lehetőséget teremtene, hogy az azonos neműekből álló párok gyermekeket fogadjanak örökbe.

A január 13-ra tervezett, „Menet mindenkiért” elnevezésű felvonulást Virginie Télenne (Frigide Barjot néven ismert szatíraíró) szervezi, a megmozdulásra 350 ezer embert várnak. Az egyik szervező a hírportálnak elmondta: bár a résztvevők döntő többsége katolikus, és maguk a főszervezők is hívő emberek, a felvonulás a francia nép sokkal szélesebb rétegeit képviseli, hiszen különböző hitű és politikai nézetű emberek gyűlnek össze a közös cél érdekében.

A szervezők hangsúlyozzák, hogy a megmozdulás nem a homoszexuálisok ellen irányul, hanem azt a célt szolgálja, hogy – mint fogalmaznak – megőrizzék „a társadalmi struktúrát meghatározó intézményeket”. A francia szocialista kormány november elején hagyta jóvá az azonos nemű párok házasságának engedélyezéséről szóló törvényjavaslatot. Francois Hollande államfő egyik legfőbb választási ígéretét kívánja teljesíteni ezzel a jogszabállyal. A tervezet – amelyet sem a jobboldali ellenzék, sem a katolikus egyház nem támogatja – még januárban a parlament elé kerül, és várhatóan még az idén törvényerőre lép.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés