Nemzeti bevándorlási hetet tart az amerikai katolikus püspöki konferencia

2013. január 9. 7:56
Nemzeti bevándorlási hetet tart az Egyesült Államok Katolikus Püspöki Konferenciája (USCCB), hogy átfogó bevándorlási reformot sürgessen az országban tartózkodó 11 millió illegális bevándorló helyzetének rendezése érdekében – jelentette az Agenzia Fides vatikáni hírügynökség.

A január 12-ig tartó „nemzeti bevándorlási hét lehetőséget teremt az egyház számára, hogy emlékezzen és reflektáljon a bevándorlással kapcsolatos kötelezettségeire” – közölte José Gómez Los Angeles-i érsek, az USCCB bevándorlási bizottságának elnöke. A püspöki konferencia bevándorlási és menekültügyi bizottsága képeslapkampányt kíván indítani, amelyben felszólítja a kongresszust, hogy fogadjon el átfogó bevándorlási reformot.

A reformok keretében a bizottság öt kérdés megoldását sürgeti: teremtsék meg az okmányokkal nem rendelkező menekültek számára az állampolgárság megszerzésének lehetőségét, őrizzék meg a családnak, mint a nemzeti bevándorlási rendszer alapkövének az egységét, tegyék lehetővé az alacsonyan képzett munkások számára, hogy az Egyesült Államokban munkát vállalhassanak. Sürgetik továbbá jogszerű eljárások biztosítását a bevándorlási politikákkal kapcsolatban, valamint a bevándorlás okainak, az üldöztetésnek és a gazdasági egyenlőtlenségeknek a megoldását. A bevándorlási hetet több mint negyedszázada indították az egyesült államokbeli püspökök.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés