Békét kért a világnak a pápa

2013. január 1. 14:06
A fegyverek, de főleg a társadalmi egyenlőtlenségek okozta konfliktusok helyett békét kért az egész világnak XVI. Benedek a január elsejei béke világnapon bemutatott szentmisén.

Békét kért az egész világ számára a katolikus egyházfő, aki homíliájában úgy fogalmazott, „a béke a legnagyobb jó, melyet Istentől ajándékba kérhetünk, és amelyet minden erőnkkel építenünk is kell”. Az újév első napján, szokás szerint a szentszéknél akkreditált nagykövetek és a bíborosi testület előtt, a Szent Péter bazilikában bemutatott szentmisén XVI. Benedek a január elsejei béke világnapjára közölt, Boldogok a Békességre törekvők című üzenete témáit hangsúlyozta.

A pápa szerint a világot „feszültséggócok és ellentétek uralják a gazdagok és szegények között növekvő egyenlőtlenség, az egoista és individualista szemlélet és a féktelen pénzügyi kapitalizmus, valamint a terrorizmus és a bűnözés más formái miatt is”. A történelem eseményei gyakran „értelmetlennek tűnnek és megdöbbentenek” – fogalmazott a pápa, hozzátéve, hogy sokan dolgoznak a békén, csak munkájukat „zaj nélkül” végzik.

A szentmisét követően XVI. Benedek Úrangyala imádságot mondott a szavait a Szent Péter téren hallgató tömeg előtt. A térre érkezett meg a Szent Egyed közösség január elsején rendezett békemenete tízezer fővel. A Szent Péter téren ott volt a Taize Közösség Rómában zajló európai találkozóján résztvevő negyvenezer fiatal is, és jelen voltak a Családi Szeretet Mozgalom tagjai, akik szilveszter éjszakáján a Szent Péter téren imádkoztak a családok és nemzetek közötti békéért.

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Áldott, békés, örömökben és sikerekben gazdag Új Esztendőt Kívánok mindenkinek!


http://www.youtube.com/watch?v..

( Misztrál: Kelj fel gazda)

Ezt mind nagyon szép és jó, de mintha ellentmondás lenne a szó és a tett között ha arra gondolok, hogy a Vatikán Montit támogatja, akiről tudjuk kit képvisel...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában