Üdvözítő született ma nektek

2012. december 27. 16:05
Végh Tamás
Református.hu
Erre a parányi földgolyóra küldte el a Teremtő Isten Jézust. A Biblia arról tudósít, hogy Üdvözítő, Megváltó, Megtartó született az első karácsonyon.

Az volt a válaszom: »Nem tehette meg. Azaz, megtehette volna, de akkor mindnyájunkat elpusztít.« Érdeklődve nézett rám, mint aki további magyarázatot vár.

Folytattam: »Nézd, ahhoz, hogy az élet megmaradjon, a milliónyi fizikai, kémiai, biológiai törvénynek a helyén kell maradnia. Ha egyet is „egy kézmozdulattal”, ahogy kérdezted, elmozdít a helyéről Isten, mindnyájan elpusztulunk. Gondold meg, ha a gravitációt, a nehézségi törvényt csak egy másodpercre megváltoztatja Isten, minden összeomlik, elpusztul. Amióta teremtett világ létezik, egy pillanatra sem engedte ezt a törvényt megváltoztatni Isten.« Vagy ha a levegőre gondolunk. Ha »egy kézmozdulattal« fél órára, vagy csak tíz percre egyszer is kivonja Isten az oxigént a levegő összetételéből, mindnyájan megfulladunk. Amióta élet van a Földön, soha nem engedte ezt a törvényt sem elmozdulni a helyéből. Ugyanígy a mérhetetlen sok törvényt őrzi a helyén, hogy biztosítsa számunkra az életet.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pénzváltó már előzőleg is létezett, és szólt néki a Megváltó, ne csapja be az ügyfeleket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés