Jézus is hozhatott volna mennyei kütyüket

2012. december 26. 12:07

Böjte Csaba
Családháló
Ha valaki nem hiszi, milyen sok jó ember van ezen a földön, akkor ő maga tegyen valami jót, és meglátja, mennyien fognak melléállni. Interjú.

Ön gyakran tapasztalja, hogy az emberek nem közömbösek a nehéz sorsú gyerekek iránt?

Nézze, ha mi olyan rosszak lennénk itt, a Kárpát-medencében, hogy tudnék én 2300 gyereknek ennivalót és ruhát adni? Nagyon sok jó ember van mindenfelé. Vajon ki tudná kiszámítani, hogy hány tonna édességet, gyümölcsöt dugdostunk egymás csizmájába az évek során mondjuk Szent Miklós ünnepén?! Ha valaki nem hiszi, milyen sok jó ember van ezen a földön, akkor ő maga tegyen valami jót, és meglátja, mennyien fognak melléállni.

Azon gondolkodott már, vajon miért kap ilyen nehéz sorsot egy gyermek?

Ha már ilyen komoly filozófiai kérdések kerültek terítékre, talán érdemes arra választ keresni, hogy mi az ember célja a földön? Az, hogy a semmiből felnőve Istennel egy asztalhoz ülhessen. A nemlétből a lét felé, a teljesség felé haladjon. Az életben a nehézségek nem a gonosztól valók. Van, hogy azokat megoldva többek, gazdagabbak leszünk. A súlyemelő súlyt emelve lesz izmosabb, azaz: nem lehet az ügyességet, a bölcsességet, az élettapasztalatot megvenni, vagy megörökölni, ezen keresztül kell menni. Ha Isten meg is enged nehézségeket az életünkben, nem összeroppantani akar minket, hanem azt szeretné, hogy ezáltal többek legyünk. Nekem ötéves koromban meghalt édesapám. Nem vagyok benne biztos, hogy ha ez nem történik meg, én most ferences szerzetesként árva gyerekekkel foglalkoznék. Az életben egyazon dolog lehet akadály és lehet dobbantó is, tőlünk függ mire használjuk.

Mit kívánna önmagának és a gyerekeknek karácsonyra?

A Mi Urunk, Jézus Krisztus hozhatott volna karácsonyra egy csomó mennyei kütyüt, vagy kiutalhatott volna rengeteg fürjet, esetleg mannát, de olyan szép, hogy ő önmagát adta ajándékul, és azt gondolom, az volna jó, ha mi magunk lennénk egymás számára az ajándék - jelenlétünk, szavunk, gondolataink. Legyünk gyógyír, Isten áldása, simogatása a másik ember számára!

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Atyám! A http://www.harommajom.hu oldal Ön és az
árvák mellett áll a szó szoros és átvitt értelmében is.
A bennszülött magyaroknak külföldiekkel egyenlő jogokat kiharcolni akarók mindannyian a jó oldalon állnak.

Szerintem is másodosztályú vagy.
Boldog karácsonyt kívánok, megértést, szeretet, valódi példát.Mindig lehet előre menni.

Boldog nép a magyar nép. Örülök, hogy ilyen kitűnő emberek vannak közöttünk, mint Böjte Csaba!

Ha másodosztályú vagy, az nem azért mert Magyarországon születtél, bár azok az ékezet nélküli betűk érdekesek.
Merthogy legtöbbször külföldről szoktak így írni, a nem magyar billentyűzetről...

Halvány lila segédfogalmad sincs arról, hogy mit tesz (és tett) Böjte Csaba, de osztod az észt.
Gratulálok!
Kádár apád méltó követője vagy...

Nem lehet eléggé értékelni azt amit Csaba testvér tesz a gyerekekért, azért, hogy becsületes magyar emberekké váljanak. Számomra a problémákhoz, nehézségekhez való hozzáállása is példaértékű.
Nem kesereg, nyavalyog, hanem bízik az isteni Gondviselésben és az emberi jóságban, mert megtapasztalta, hogy mindig akad segítő kéz, szerető szív aki a jó ügy mellé áll.

Akik odáig jutottak a fidesz gyűlöletben, hogy Csaba atya árváira is képesek kivetíteni,azok jó ha tudják, hogy ő mindenkitől elfogadott segítséget. Soha senkit, aki segítő szándékkal a gyerekek felé fordult nem utasított el, hanem hálás volt érte. Nem számított, hogy az illető prostituált vagy politikus, ha jobban belegondolok nem is olyan nagy a különbség.:)
A szocialista vagy liberális politikusokat sem utasította volna el.Akinek rossz a lelkiismerete gyűlölködés helyett inkább segítsen, mert soha nem késő.

Legyen áldás Csaba testvér munkáján, a segítőkön, nevelőkön és minden gyermeken, akivel foglalkoznak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés