A melegházasság ellen emelt szót a brit katolikusok vallási vezetője

2012. december 25. 11:53
Az azonos neműek házasságának tervezett nagy-britanniai engedélyezése ellen emelt szót karácsonyi miséjén az angol-walesi katolikus közösség legfőbb vallási méltósága, alig burkoltan megkérdőjelezve brit kormány jogosultságát egy ilyen törvénymódosítás elfogadtatására.

Vincent Nichols, Westminster érseke a londoni Westminster-székesegyházban – Anglia és Wales ötmillió hívőt számláló katolikus egyházának főtemplomában – kijelentette: az azonos neműek házasságának törvényesítése egyik politikai párt választási programjában sem szerepelt, és nem volt róla említés a parlamenti évadot megnyitó - a mindenkori brit kormány törvényalkotási programjának fő elemeit ismertető – királynői beszédben sem, a törvénymódosítás azonban most mégis az elfogadás küszöbére jutott.

 
Erre a politikai manőverre „még George Orwell is büszke lehetne” – mondta Nichols érsek, utalva az 1984 című híres negatív politikai utópia szerzőjére. Az egyházi vezető szerint az azonos neműek házasságának engedélyezését célzó nagy-britanniai jogalkotási folyamat „demokratikus szempontból törvénykezési romhalmaz”. A jelenleg hatályos brit családjogi törvény alapján az azonos nemű párok úgynevezett polgári partneri viszonyra léphetnek egymással. Ehhez hivatalos ceremónia keretében megkötött egyezségre van szükség. A polgári partneri viszonyra lépő azonos nemű párokat a törvény egymás hozzátartozóinak ismeri el, de a viszonyt a mostani jogszabály hivatalosan nem nevezi házasságnak.
 
A konzervatív-liberális brit kormánykoalíció azonban a brit házassági törvény reformját tervezi. A tervbe vett módosítás jogilag házasságnak ismerné el az azonos neműek frigyét is, és megszüntetné azt a jelenleg érvényes jogi definíciót, amely a házasságot férfi és nő kapcsolataként határozza meg. David Cameron konzervatív párti brit kormányfő ígéretet tett arra, hogy a törvénymódosítást a 2015-ben esedékes következő parlamenti választások előtt végrehajtják. A kérdés azonban a Liberális Demokratákkal koalícióban kormányzó Konzervatív Pártot is megosztja; a párt alsóházi frakciójának harmada hírek szerint ellenzi a törvénymódosítást. A tervezett jogszabály mindazonáltal valószínűleg így is kényelmes többséggel átmegy majd, mivel a liberális koalíciós partner és az ellenzéki Munkáspárt egyöntetűen támogatja az azonos neműek házasodási jogának megteremtését.

Összesen 75 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hovatovább házasságnak fogják elismerni a kecskével meg a szobakutyával kötött "frigyet" is.

A perverz hülyeségnek nincs határa.

Ami undorító fajtalan, az karácsonykor is az.

Szánalmas ez az ostoba beszólás, jellemző a forrására...

Válaszok:
nyugalmazott tanár | 2012. december 25. 13:20

A biológiai perverzió úton- útfélen összefonódik a politikai és erkölcsi perverzitással.

Jól látható az itteni beszólásokból is.

Vallási vezetőként nem mondhat mást mint amit a Bibilia erről tanít, vagyis, hogy a házasság egy férfi és nő között lehetséges. A téma, jelentősége miatt kerülhetett be a karácsonyi prédikációba.

A homoszekszuális párok házaspárok örökbe is fogadhatnak. Az így örökbefogadott gyermekek lelki és szekszuáis fejlődése nagyban eltér a normálistól, mert a a neveltetés, szocializáció meghatározza a szexuális identitást.

Erre egyik példa a Szamoa szigeteki fa'afine

https://www.youtube.com/watch?..

25 perctől

"Úgy konkrétan nem tudod ezt beidézni a Bibliából, hogy a házasság csak férfi és nő között lehetséges."

A Biblia a házasságról

http://biblia.hu/a_biblia_a_ha..

Sehol sem találsz olyan igehelyet ami ne férfi és nő kapcsolatának értelmezné a házasságot. Alapvető evidencia.

"Az tényleg benne van, hogy a homoszexuálisokat el kell pusztítani, de a mai keresztények ezt ugyanolyan szégyenlősen nem veszik figyelembe, mint a többi halálbüntetéssel járó barbár törvényt, amit állítólag az istenük örök törvényül küldött nekik"

Erről keresztényként azt tudom mondani, hogy az ószövetségi tanítást meghaladja a Jézusi.

Katolikus álláspont

http://www.ppek.hu/konyvek/Hom..

Az te csak szeretnéd, legalábbis ezt sugallják a hsz id. Nézz körül a világban, ne csak a szűk környezetedben, ne is okvetlenül a Katolikus Egyház háza táján, bár Afrikában, Ázsiában és Dél-Amerikában él és virul a katolicizmus is.

Még a többnejűség is emberibb.

Téged mindenesetre túl fog élni, akár a kereszténység, akár a többi vallás.

De ha nagyon zavar, akkor ajánlom a liberalizmus kedvenc dogmáit: tolerancia, a másság tisztelete, mások érzékenységének figyelembe vétele. Vagy mégis jól érzem, hogy ti mindig csak másokon akarjátok behajtani az elveiteket, rátok már nem vonatkoznak?

Igen, annyira nem írják elő, ki mit csináljon, hogy szombaton nem közlekedik az El Al légitársaság, és Izraelben leáll a tömegközlekedés.

El tudnád ezt képzelni a keresztény világban is?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés