Szolidaritásra szólított fel a pápa advent utolsó vasárnapján

2012. december 24. 9:36
A szenvedők és nehézségben élők segítését szorgalmazta vasárnapi beszédében XVI. Benedek pápa, aki idén is személyesen vezeti a Vatikán karácsonyi szertartásait.

A Jézust váró Mária és a Keresztelő Szent Jánost váró Erzsébet közötti találkozó jelentőségét hangsúlyozta a karácsonyt megelőző beszédében XVI. Benedek. Az Úrangyala-imádság után elhangzott szavait az egyházfő a pápai lakosztálynak a Szent Péter térre néző ablakából mondta el.

Az Erzsébetet meglátogató Mária legyen a példaképünk: a másikhoz közeledő, a másikat meghallgató és befogadó Szűz Mária vezessen bennünket karácsony napjaiban. Látogassuk meg, hallgassuk meg és segítsük azokat, akik szükségben élnek: betegeket, börtönben raboskodókat, időseket, gyermekeket” – hangoztatta az egyházfő advent negyedik vasárnapján.

A 85 éves pápa idén is személyesen vezeti a vatikáni karácsonyt. December 24-én este tíz órakor a Szent Péter-bazilikában pontifikálja a szentmisét. December 25-én délben a Szent Péter-bazilika lodzsájáról mondja el karácsonyi üzenetét, több mint hatvan nyelven adva hírül a Gyermek Jézus születését, majd Urbi et Orbi áldását adja Róma városára és a világra. December 29-én XVI. Benedek az egész Európából érkező fiatalokkal találkozik a Taizéi Közösség idén Rómában rendezett európai találkozóján.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában