Ennyi telik tőlünk, reformátusoktól?

2012. december 17. 17:17
Sípos Ete Álmos
Református.hu
Mit keres egy prostituált ebben a születési sztoriban? Hogyan és miért kerülnek ebbe a modern képbe a birkák? Miért kapja ez a történet azt a címet, hogy valódi karácsony?

- Kitől származik az ötlet, hogy a Biblia történeti hitelességét és tekintélyét aláásó »Názáret-Betlehem vetélkedő« ócska elméletével kell evangélizálni ma a magyar társadalmat? Ki volt ennek a filmnek a teológiai felügyelője? A produkciót látva, vajon nem érdemelné-e meg a tanfegyelmit?

- Mi ennek a filmnek az üzenete?

- Egy nem hivatalos egyházi személy, fiatalok között dolgozó középiskolai tanárember a filmet látva ezeket a kérdéseket tette fel nekem: Az autóstoppos fiatal pár, a mobiltelefonok világában miért nem hívott mentőt? Miért éppen egy parkoló sötét WC helyiségébe mentek be szülni? Mit keres egy prostituált ebben a születési sztoriban? Hogyan és miért kerülnek ebbe a modern képbe a birkák? Miért kapja ez a történet azt a címet, hogy valódi karácsony?

- Hol található a filmben Jézus, a megígért Messiás, a testben megjelent Isten, miben ismerhető fel karácsony világtörténeti egyedisége?

- Ennyi telik tőlünk, reformátusoktól? – Remélem, hogy nem!

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mobiltelefon ügybe sejtem a magyarázatot:nem roma volt a fiatal pár, mert a roma fiatalok már mind raboltak maguknak mobilt, a WC-be azért mentek, mert az volt a legközelebb,s mert prostikkal szóba állt, már Jézust is megszólták.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés