Listázás

2012. december 8. 9:37

Bayer Zsolt
Magyar Hírlap
Vajon a HVG gazember szerkesztője, gazember újságírója és az egész gárda odaírná azt is egy név mellé, hogy az illető a kerületi zsidó hitközség, esetleg a Ben Gurion énekkar tagja? Nem, nem írná oda.

„Illetve pontosítsuk mindjárt önmagunkat: nem elképesztő és nem védhetetlen. Ugyanis a HVG nyilvánvalóan teljesen tudatosan, a provokáció szándékával állt elő a maga listájával, és a HVG teljesen biztos lehet abban, hogy akik tüntetni mentek a Parlament elé a »zsidó listák« ellen, azok megvédik őket.

Ugyanis most nem zsidókat listáznak.

Most keresztényeket listáznak. Méghozzá egészen vérlázító módon. Egyebek között ilyesmiket olvashatunk a nevek mellett, mint hogy az illető tagja a Szász Károly Református Kórusnak, vagy tagja az evangélikus énekkarnak, esetleg merészel tagja lenni a Kálvária-templom közösségének.

Muszáj feltennünk az ilyenkor szokásos, mondhatni obligát és persze teljesen ostoba kérdést: vajon a HVG gazember szerkesztője, gazember újságírója és az egész gárda odaírná azt is egy név mellé, hogy az illető a kerületi zsidó hitközség, esetleg a Ben Gurion énekkar tagja? Nem, nem írná oda.

Mert a HVG gárdája abban az esetben a felvilágosodás, az emberi jogok, az európaiság, az egyetemes emberi értékek talaján állva felháborodottan utasítana vissza mindenféle listázást.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 235 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tehát szögezzük le: A HVG egy fasisztoid szennylap. A saját elveit (emberek nem különböztethetőek meg, vallási hovatartozásuk alapján) kétlábbal rugja fel.
Ennyi.

„Mert a HVG gárdája abban az esetben a felvilágosodás, az emberi jogok, az európaiság, az egyetemes emberi értékek talaján állva felháborodottan utasítana vissza mindenféle listázást.”

„ilyesmiket olvashatunk a nevek mellett, mint hogy az illető tagja a Szász Károly Református Kórusnak, vagy tagja az evangélikus énekkarnak, esetleg merészel tagja lenni a Kálvária-templom közösségének.”

Viszont a HVG szerkesztőinek elvi álláspontja a „kettős mérce”.

Orwell az Állatfarm című művében ragyogóan utalt a kettős mércére:

Az állatok eredeti törvénye így hangzott:
Mindenki Egyenlő!
Később a disznók diktatúrája ezt így módosította:
Mindenki Egyenlő (De vannak Egyenlőbbek)!

A Szovjetunióban 1944 nyarán egy különös ember, Rákosi Mátyás - attól (is) különös, hogy önmagát nevezte el - leutazott egy hadifogolytáborba, beszélni a magyarokhoz. A csehek már megalakították a Cseh Hadosztályt, segítségül Csehország majdani felszabadításához. A tervezett magyar hadosztály megalakítására Sztálin is rábólintott, Rákosi elvtárs ekkor döntött az utazásról. Rákosi villámgyorsan listázott, ezt mondta: Nem, emberek, nem! Magyarországot a Szovjetunió, - és a magyar kommunisták fogják felszabadítani. Nem mondhatott mást, hiszen ezek a magyarok nem voltak rajta az ő listáján. Ők egy másikon szerepeltek. A HVG csak egy régi hagyományt folytat, mert van hozzá közönsége. Az összezavart fejek ostobasága.

A szerint próbál élni, bármilyen hihetetlen ez számotokra.

A HVG nevű termék mikor foglalkozott kemény, feltáró stílusában, ezzel a címmel: 52 EZER MILLIÁRD FORINT TŰNT EL MAGYARORSZÁGRÓL. Még egyszer HVG: 52 EZER MILLIÁRD FORINT TŰNT EL MAGYARORSZÁGRÓL. Ez talán fontosabb, mint pár 20-30 éves egyetemi diploma. Egy gazdasági lapnak mondjuk ez elemi feladat lenne, míg ez nincs megoldva, addig az utcán csak a fal mellett, lapjával, oldalazva, ha nagyon muszály lemenni kenyérért. Stimm?

Nem olvastam végig. De látja, hogy micsoda liberálfasiszta maga ?

A 119-ből 15 valamiféle keresztény funkciót vállaló betöltő embert soroltak fel.
Ugyanezen az alapon, ha a szakfelügyelő teszem azt izraelita vallású, akkor kötelező lenne a gyerekeket körülmetélni ?

Ugye, hogy abszurd gondolat ? Ha az egyikről nem feltételezi, akkor miért feltételezi a másikról ? Ha az egyikről listát készítenek miért nem készítenk a másikról?

Arról nem beszélve, hogy kápózza ezeket az embereket. Van magának főnöke és az ellenőrzi a munkáját ? Naná, hiszen többek között az is a feladatai közé tartozik. Ha maga valamilyen vezető, ellenőrzi a beosztottai munkáját és akkor maga is kápó ?
Miért gondolja, hogy a gyerekek nevelése az a feladat, amelynek a minőségét nem kell ellenőrizni ?

Érvelése egyoldalú előítéletektől hemzseg, maga látatlanban osztályoz, minősít embereket.

Teljesen igaza van Bayernek.
Többek között ezt igazolja az itt megjelent trollok nagy száma is.
Mit akartok bizonyítani? Keresztényket lehet listázni, zsidókat nem?
Micsoda képmutató kufárok vagytok!

Ja ha így nézzük...
Akkor, az elmúlt 8 évben kinevezetteket is egytől egyig kápónak kell tekinteni.
Akkor viszont éppen ideje, hogy azokat kirugdalják és a helyükre más emberek kerüljenek, csak az egyensúly helyreállítása érdekében.

Szerencsére azonban csak maga és az elvbarátai gondolkoznak így és a rátermett jól teljesítő emberek a helyükön maradnak.

Micream! Abban a sötét középkorban egy ember évi 8 hónap alatt tudta megkeresni a családja éléséhez szükségeset. Egy ember egy családét, 8 hónap alatt. Nem minden úgy volt, ahogy a jóságos elvtársaid tanították. Pontosabban: semmi sem úgy volt. Hogy hittünk nekik, ennek isszuk a levét.

Azért ez nem ilyen egyszerű. Túl könnyű mindent a neveltetésre fogni. És persze a nevelők sem tehetnek semmiről, mert őket is nevelték valakik. És itt van a szar az orrunk előtt, és nincs felelős.

Kedves kgyula: zsófia tehet arról, amit ideböffentett. Lehet, sőt biztos, hogy a felelősségen osztozik másokkal, és nem tudjuk pontosan beosztani, kivel milyen mértékben, de ő is tehet arról, ami ide került.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában