A pápa szerint a mai sajtónak nem lenne hír az angyali üdvözlet

2012. december 8. 18:43
Korunk semmibe vesző rohanásának következményeiről beszélt XVI. Benedek pápa a római Spanyol-lépcsőnél, ahol a szeplőtelen fogantatás ünnepén Szűz Mária szobrát koszorúzta meg.

Ha az angyali üdvözlet most történne meg, a mai újságokban nyoma sem lenne, mivel Szűz Mária és az angyal találkozása teljes csendben történt” – mondta XVI. Benedek a Spanyol-lépcső közelében álló Szűz Mária-szobornál mondott beszédében. A szobrot IX. Pius 1854-ben, a szeplőtelen fogantatás dogmájának kinyilvánításakor állította.

Pedig néha a nyugodt csend többet ad, mint a lázas tevékenység, amelyben képtelenek vagyunk megállni... Egyedül Isten szeretete töltheti be azt az űrt, amelyet ma az egoizmus az emberek, a családok, a nemzetek és a világ történetében okoz” – tette hozzá az egyházfő.

Hangsúlyozta, hogy a „hamis orvoslás” - mint például a kábítószer - „a semmi poklába taszítja az embert”. XVI. Benedek pápamobillal tette meg az utat a Vatikán és a Róma központjában levő Szűz Mária-szobor között, az olasz főváros vásárlóutcáin keresztül. A karácsonyi vásárlást megszakítva ezrek siettek a Spanyol-lépcsőhöz üdvözölni az egyházfőt. Olaszországban december 8. állami ünnepnapnak számít.

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés