Ilyen jutott – válasz Mihancsik Zsófia írására

2012. december 4. 8:03
Papp Csaba
Galamus
Sajnos, olyan érzésem van: függetlenül attól, hogy egy jól szervezett nagy eseményről van szó, vagy egy Ön által preferált „igazi”-ról, becses személyét nem lehetne felfedezni a demonstrálók között.

„Mint a Hit Gyülekezete tagja, örülök, hogy pozitívan áll hozzá a fasizmus elleni küzdelemhez. Azzal, hogy jobban örülne egy kisebb, de »spontán« tüntetésnek, kifejezi egyetértését a céllal.

Ami a tüntetésen érzékelt fegyelmezettséget illeti, azt helyesen érzékelte. A Hit Gyülekezete, mint Jézus Krisztus képviselője a földön, nem egy rendezetlen massza, nem egy differenciálatlan sejttenyészet. Az Egyház Krisztus teste:

Mert az Ő testének tagjai vagyunk, az Ő testéből és az Ő csontjaiból valók. Ef 5:30

Márpedig Jézus soha nem veszítette el a fejét. Nem ragadták el az indulatai, hanem összeszedett és fegyelmezett maradt, még akkor is, amikor a kufárokat csépelte ostorral a Templomban. Az Egyházban Ön és barátai ugyanezt a viselkedést látják. Ez is jele annak, hogy azok vagyunk, akiknek mondjuk magunkat. Krisztus teste, egyenként pedig Jézus Krisztus tanítványai.

(...)

Az írásából az tűnik ki, hogy Ön, oly sok értelmiségi társával egyetemben, kívülállóként szemléli a világot. Véleményeket fogalmaz meg egy karosszékben, és mindenkinél jobban tud mindent. Felötlött Önben valaha a gondolat, mi lenne, ha egyszer használná a lábait is? Nemcsak az ujjait billegetné a billentyűzeten?

Sajnos, olyan érzésem van: függetlenül attól, hogy egy jól szervezett nagy eseményről van szó, vagy egy Ön által preferált »igazi«-ról, becses személyét nem lehetne felfedezni a demonstrálók között. Ön »felettük áll«. Ahogy a bennszülött király a Star Wars sorozatban (Baljós árnyak) megfogalmazza ezt a viselkedést: Ők a mindent-jobban-tudja okosok.«”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És biztos, hogy a Mandíner-kommentelők? Mert szerintem szóltak pár Hit Gyülisnek, hogy ugyan lájkoljon már.

Egyebekben a masszív HGy-szervezés mindenképpen elgondolkodtató.

A FIDESZ viszont végre valahára profi volt. Ebben az ügyben megmutatta, hogyan kell kifogni a szelet az ellenzék vitorláiból.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában