Levél a „Keresztényüldözés a XXI. században” konferenciára

2012. december 4. 9:01

Kálmán Peregrin
ProChristie
Isten uralma azokban lesz nyilvánvalóvá, akik az üldözések közepette is felemelik tekintetüket, és nem szűnnek meg észrevenni a rászorulót, lelki és fizikai ínségét enyhíteni még azoknak is, akik őket üldözik.

„Ha most, a 21. század hajnalán tekintetünket végighordozzuk a világ sorsának alakulásán, jól látjuk Kairótól Törökországig, Brüsszeltől New Yorkig a hitük miatt meghurcolt keresztények csapatát, akiket egyik helyen a fizikai terror, másutt az adminisztratív felszámolás, vagy pedig épp’ a toleranciának nevezett relativizmus diktatúrája szorít sarokba.

Azt kívánom önöknek, hogy ez a konferencia adjon erőt a hazugság erőinek néven nevezésére, de ne álljanak meg itt, hanem, hallják meg Jézus szavát: »Mikor pedig ezek elkezdődnek, húzzátok ki magatokat és emeljétek fel a fejeteket, mert közel van a ti megváltástok.« (Lk, 21, 27-28) Mert mit is üzennek ezek a sorok? Azt, hogy Isten uralma azokban lesz nyilvánvalóvá, akik az üldözések közepette is felemelik tekintetüket, és nem szűnnek meg észrevenni a rászorulót, lelki és fizikai ínségét enyhíteni még azoknak is, akik őket üldözik. A terrort így alakítja a szeretet eseményévé az önfeláldozás, miként ezt Krisztus kereszthalálában mindennél jobban látjuk! 1925-ben XI. Piusz pápa a katolikus egyházban kötelező ünneppé tette Krisztus Király vasárnapját. 11 évvel később pedig, amikor 1936-ban, a spanyol egyházüldöző háború idején a keresztényeket falhoz állították, ők sorra így kiáltottak kivégzésük előtt: Éljen Krisztus Király!

Egy konferencia mindig figyelemfelhívó esemény, egyfajta demonstráció, miként ilyen egy-egy ünnep is. Segítse önöket a spanyol és a magyar vértanúk példája, hogy az elhangzó információk performációvá legyenek életükben, vagyis utat mutassanak akkor, amikor Valakiért, valakikért vagy valamiért ki kell állniuk!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában