A télfa nevű tréfa

2012. december 3. 7:30

Seszták Ágnes
MNO
Az Európai Unió alaptörvényébe gyávaságból nem vették be a kontinens keresztény gyökereit, most pedig télfát állítanak, és a karácsonyi vásárból téli vásár lett.

„Amerikában a karácsony szót igyekeznek kivésni a képeslapokról és a fejekből, New Yorkban a Rockefeller Center előtt most is hatalmas karácsonyfa ragyog, de a jelszó a Happy Holiday, mert igaz, hogy az amerikaiak túlnyomó többsége keresztény, de mi van, ha megsértődik, aki nem. Az idei durvasági rekordot Brüsszel tartja azzal, hogy a Grand Place-en nem állították fel a város karácsonyfáját, hanem egy 25 méteres úgynevezett »elektronikus télfát« építettek helyette, ami nem más, mint tévéképernyőkből összerótt installáció, változatos színekben pompázik, sőt öt euróért megmászható. A hivatkozás, hogy nem akarják megsérteni a 25 százalékos mozlim kisebbség érzékenységét.

Kérdés persze, hogy mi van a 75 százalékos többségű keresztények érzékenységével. Emellett az Egyesült Arab Emírségekben például 30 méteres karácsonyfák állnak a plázákban és szállodák előtereiben. Az Európai Unió alaptörvényébe gyávaságból nem vették be a kontinens keresztény gyökereit, most pedig télfát állítanak, és a karácsonyi vásárból téli vásár lett. A kereszténység cementezte össze Európát évszázadokon keresztül, de a betlehemi három királyok, a mágus bölcsek ma messze elkerülnék Brüsszelt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bezzeg menóra mindenhol lesz, s az elcsendesedést majd nagy össznépi hejehuja és hangoskodás zavarja, mert az ő érzékenységük mindenki érzékenységén felül áll és sérthetetlen.

A kereszténység helyét, ha azt kiküszöbölik Európából, átveszi majd az iszlám, mert a vallásos hit igénye megmarad.

A liberálisok komolyan vették elődeik himnuszát, az Internacionálét:

"A múltat végképp eltörölni
Rabszolga had indulj velünk
A Föld fog sarkából kidőlni
Semmik vagyunk, a minden leszünk"

Mai rabszolgáik pedig lelkesen tartanak velük, lelesen eladósodva, fogyasztva, minden más érdeket, érzékenységet, minden másságot saját maguk egykori, a többség most is vallott identitása elé helyezve.

Bravó, Európa!

Európa és a keresztény világ szerencsétlensége a belülről pusztitó neoliberalizmus megjelenése. Ezek a torz eszmák se a keleti, se az iszlám világban nem lehettek volna életképesek, és nem is lesznek.

Ha egyszer a nagy tolerancia következményeként Európában is gxökeret ver az iszlám, elsőnek a liberalizmust fogja kiirtani.

Ennyire forrón talán nem eszik...
De az észheztérésnek mindenképpen itt az ideje.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés