Advent első vasárnapján a keresztényekhez szólt a pápa

2012. december 3. 12:04
A keresztényekhez méltó életmódról beszélt advent első vasárnapján XVI. Benedek pápa a római Szent Péter téren. Beszédében felhívta a figyelmet a Fogyatékkal Élő Emberek világnapjára is.

Mérsékletességre intette a keresztényeket az egyházfő az Úrangyala-imádság előtt mondott beszédében. „A világban tapasztalt felfordulás vagy a közömbösség és materializmus közepette a keresztények másfajta életmódjukkal tanúsítsák az isteni üdvösséget” – fogalmazott az egyházfő.

XVI. Benedek a Szent Péter téren, több ezer olasz és külföldi előtt nyitotta meg az adventi időszakot. Hangoztatta, hogy az idei karácsony az ősszel meghirdetett Hit Évére esik és a II. Vatikáni Zsinat ötvenedik évfordulójára. Hozzátette, hogy Isten szeretete és igazsága a történelem folyamán mindig jelen van, de ahhoz, hogy „teljességében megvalósuljon, türelemmel és bátorsággal kell keresni”.

Beszédében a pápa a Fogyatékkal Élő Emberek december 3-i világnapjára is emlékeztetett. Hangsúlyozta, hogy „minden ember, még a súlyos testi és lelki korlátokkal élők is mindig felbecsülhetetlen értéket képviselnek”. Az egyházfő arra buzdította a törvényhozókat és kormányzókat, hogy védjék a fogyatékkal élőket és segítsék a társadalomban való teljes mértékű részvételüket.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ami azt illeti, a "még a súlyos testi és lelki korlátokkal élők is" - helyett választhatott volna valami okosabb megfogalmazást.

Ők kincsek csak igazán. Ha mi egészségesek üdvözülünk, az azért lesz, mert szolgáltuk őket. Vö. "beteg voltam és meglátogattatok".

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában