Nem a hitetlenséget kell ostorozni

2012. november 28. 11:31

Böjte Csaba
Facebook
Hitünk alapvető tanítását kellene szépen, világosan megfogalmazni és alázattal elérhetővé tenni mindenki számára.

„Október 11-én Benedek pápa meghirdette a Hit Évét!!

Meg vagyok győződve, hogy minden gondunk, nyavalyánk, krízisünk gyökerénél ott van a mai ember hitbeli gyengesége, bizonytalansága. Szerintem a hitetlenséget nem kell ostorozni, és a torz babonákkal nem szabad elvakultan birkózni, hanem hitünk alapvető tanítását kellene szépen, világosan megfogalmazni és alázattal elérhetővé tenni mindenki számára. Az egyház dolga, egy jól megterített svédasztalra szépen, érthetően feltálalni, felkínálni azokat az évezredes igazságokat, melyeket a kinyilatkoztatás fényében megfogalmazott és szentjeiben kiérlelt.

Négy évvel ezelőtt született egy könyv »Ablak a Végtelenre« címmel, melyben az ősi keresztény hitvallásunk mentén próbáltam láthatóvá tenni mindazt, mit mi Krisztus-követők hiszünk és vallunk. Természetesen tudatában vagyok annak, hogy csak egy maréknyi pór fürkészi a végtelent, de mégis többek biztatására bátorkodom e több mint 5o.ooo példányban elfogyott könyvet 365 napra lebontani, és a honlapunkon, www.magnificat.ro oldalon, de egy külön facebook lapon is megosztani: http://www.facebook.com/HitEve. Szeretnénk az okostelefonra is napi kis adagokban feltenni a könyvet: Az Androidos okostelefonokra az app elérhető lessz a magnificat.ro honlapról rövidesen. Célunk, hogy akit e kérdéskőr érdekel, hozzájusson tanulmányozás céljából az »Ablak a Végtelenre« című könyvhöz, és ha jónak látja maga is hozzászólhasson, kérdéseket tehessen fel, vagy akár a barátai közt meg is oszthassa a gondolatokat.

Meghívlak a Hit Évét meghirdető Egyház nevében egy nagy kalandra, a hitünk tanulmányozására, annak alázatos nyugodt átbeszélésére! Az emberiség oly sok fehér foltot felszámolt, bátorítlak, hogy a természetfölötti világunkat barangoljuk be amennyire bejárható egy földön élő ember számára. A Végtelen felfedezéséhez, a Végtelen szépség, jóság, bölcsesség bebarangolásához végtelen idő kell, de bátran útra kellhetünk, nem kell félnünk, mert maga az Isten hívott meg erre a kalandra, ezért is hisszük, hogy lehetséges ez a felfedező út a halhatatlanságra vágyó ember számára.

Nagy kihívás a facebookon ilyen módon elindulni, példát sem láttam rá, ezért nem tudhatjuk, hogy a szeretettel, jósággal megterített asztalunk köré kik fognak összegyűlni, és hogy ott milyen társaság fog kialakulni. Bízom a teremtő Istenben és az emberek jóindulatában, ezért nagy bátorsággal és teljes nyitottsággal mindenki felé, elindulunk élő hitünk pislákoló lángjánál, a Végtelenbe torkolló úton!!

Kisebb testvéri szeretettel, Csaba t.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Nagy kihívás a facebookon ilyen módon elindulni, példát sem láttam rá, ezért nem tudhatjuk, hogy a szeretettel, jósággal megterített asztalunk köré kik fognak összegyűlni, és hogy ott milyen társaság fog kialakulni."

A tapasztalat azt mutatja, hogy az ilyen topicoknál az ateisták nagyon aktívak, ami szerintem jó dolog, mert megválaszolásra kerül sok fontos kérdés és tisztázódik sok félreértés.

Tisztelet a kezdeményezésért Csaba testvér. :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés