Vallásszabadság

2012. november 25. 17:47

Sz. Tóth Ildikó
Reposzt.hu
Santa Monica ateistáit zavarják a betlehemesek, mert meggyőződésükkel ellentétesek, s a vallás egyszerűen nem való a közterekre. Be kell tiltani!

Ajaj - jut eszembe, nálunk két templom is áll a város közepén, köztéren. Kereszttel, csillaggal, vallási jelképekkel. Hátha zavar valakit. Nem kéne lerombolni?

Sőt - ó, minő gátlástalan megsértése a lelkiismereti szabadságnak, vagy a szétválasztásnak vagy minek - az egyik főterünkön hatalmas adventi koszorút is fel fognak állítani, amin a decemberi hétvégéken még gyertyát is gyújt a város közössége. Nem kellene ezt betiltani?

 

Mi az, ami ennyire zavar minket, embereket? Amit olyan nagyon szét akarunk választani (akár úgy, hogy legyen egy kizárólagos államvallás, akár úgy, hogy ne legyen semmilyen), amit le akarunk dönteni, be akarunk tiltani? Vallásos vagy ateista-hívő agresszivitás - egykutya.

 

Csak kérdezek. Induljon bennünk útra ez a kérdés a harmadik évezred lassan érkező adventjében. Csak kérdezek, míg eszembe jut valaki, aki szintén olyasmit mondott: Romboljátok le a templomot! - és így folytatta: Három nap alatt felépítem azt.

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés