Megjelent XVI. Benedek pápa Jézus-könyvének harmadik kötete

2012. november 21. 20:39
Egyszerre húsz nyelven, egymillió példányban jelent meg XVI. Benedek pápa A názáreti Jézus című könyvének harmadik kötete, amelyet kedden mutattak be a Vatikánban.

Jézus gyermekkoráról szól a 2007-ben indított trilógia most publikált utolsó kötete. A názáreti Jézus második része 2011-ben jelent meg. XVI. Benedek öt év alatt három bestsellert írt – kommentálta az olasz sajtó a pápa új művét. Olvasói sikerre számít a Vatikán is, ezért jelent meg A názáreti Jézus harmadik kötetének első kiadása rögtön egymillió példányban – hangoztatta Federico Lombardi szentszéki szóvivő a vatikáni sajtótájékoztatón.

A Libreria Editrice Vaticana vatikáni és az olasz Rizzoli könyvkiadó együttműködésében megjelent könyv a pápa által írt bevezető szerint „valójában nem harmadik kötet, hanem az első két könyv előszobája, amely sorrendben utoljára született meg”. A teológustudós XVI. Benedek az Evangéliumból kiindulva értelmezi és magyarázza Jézus életének eseményeit. Kitér Jézus genealógiájának kérdéseire, választ ad a XVI. Benedek által „bátor asszonynak” nevezett Szűz Mária szüzességének misztériumára és az „igaz embernek” tartott Szent József apai szerepére is – írta a könyvről az olasz sajtó.

A recenziók szerint XVI. Benedek a múltbéli és kortárs teológia interpretációit ismertetve személyes értelmezést nyújt Jézus gyermekkoráról, hangoztatva, hogy a „teológia nem merülhet ki a puszta vallásértelmezési vitában”.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés