Biztos hogy a híveknek kell támogatniuk a katolikus sajtót?

2012. november 20. 14:40
Nem lehet, hogy azért nem „támogatják” a katolikus sajtót a hívek, mert az sem támogatja őket információval, szellemi munícióval, azaz: érdektelen és unalmas?

„A katolikus közeg, a potenciális hirdetők (intézmények, közösségek, rendek, stb.) alapvetően elvárnák, hogy a katolikus média ingyen közölje hirdetéseiket – ez az elvárás egyrészt a hirdetés csúnya kapitalista műfaja iránti idegenkedésből, másrészt az „ostromlott vár”-effektusból adódik, miszerint legalább mi, katolikusok tartsunk össze és segítsük egymást szemben az alantas külvilággal.

Ha egy katolikus médiatermék egy-egy megkeresésre, miszerint tegye közzé egy katolikus intézmény programját, hirdetését, stb, a hirdetési listaárak prezentálásával válaszol, megindul a pfujolás, és hogy „már itt is”. Pedig a médiaterméknek az olvasóin túl elsősorban munkatársai felé van kötelezettsége: nekik kell fizetést adni, hogy el tudják tartani a családjukat. Ha puszta felebaráti szeretetből ingyen közölnék a hirdetéseket (amelyekre egyébként mind papíron, mind interneten korlátozott mennyiségű felület áll rendelkezésre, tehát logikusan előnyt élveznek a „fizetővendégek”), akkor kis idő múlva már nem lenne hol ingyen hirdetni.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában