Orbán: A keresztény értékeken alapuló politika fogja megújítani Európát

2012. november 17. 15:19
Orbán Viktor szerint a keresztény értékeken alapuló politika a történelem folyamán immár sokadszor fogja megújítani Európát. A miniszterelnök ezt szombaton mondta Madridban, ahol Remény és keresztény válasz a válságra címmel előadást tartott a spanyol főváros Szent Pál Egyetemén.

Orbán Viktor kormányfő beszédéről sajtófőnöke, Havasi Bertalan tájékoztatta az MTI-t közleményben. A spanyol a magyarhoz hasonlóan szabadságszerető nép, amely büszkén tekint saját történelmére, és nem engedi, hogy azt a munkát, amellyel nagyapái újjáépítették a polgárháború által lerombolt hazájukat, most a bürokraták és a pénzügyi spekulánsok újból kockára tegyék – idézte a magyar miniszterelnök szavait a sajtófőnök.

Orbán Viktor hozzátette, hogy a keresztény hagyomány iránt elkötelezett embereket, laikusokat és klerikusokat, katolikusokat és protestánsokat egyaránt összekapcsolja egy közös érzés: „az őrálló felelőssége”. Ma Európában az emberi együttélés olyan formái, alakzatai váltak megkérdőjelezhetővé, mint a nemzet és a család – figyelmeztetett a miniszterelnök, hozzáfűzve: a gazdasági életben hasonló módon vált bizonytalanná a munka és a hitel valódi eredeti értelme.

A hitel kérdésével kapcsolatban Orbán Viktor kifejtette: egy keresztény értékrendet képviselő Európa talán nem engedte volna meg, hogy az emberek hitelek felvételével feléljék családjaik jövőjét. A megszorításokról azt mondta: „Hosszú távon sem az embereknek, sem a kormányoknak, sem pedig a hitelezőknek nem érdeke, mert ha az intézkedések miatt felbomlik a rend, elenyészik a társadalmi stabilitás, bizonytalanná válnak a gazdasági élet keretei, akkor ki fog a minden egyes kölcsönkapott euróért megdolgozni?”

Az új magyar alaptörvényről is szólt, kifejtve hallgatóságának, hogy a Nemzeti hitvallás című első fejezet első mondatául a Himnusz első sorát választották: „Isten, áldd meg a magyart!” A mi „bűnünk” – folytatta –, hogy a XXI. században azt mertük alkotmányba foglalni, hogy a vallás, az egyház, a nemzet, a család nem a múlthoz, hanem a jövőnkhöz is tartozik. „Mi úgy véljük: a keresztény értékeken alapuló politika a történelem folyamán immár sokadszor fogja megújítani Európát” – szögezte le Orbán Viktor, akinek beszédét – mint azt közleményében Havasi Bertalan írta – a helyszínen, kivetítőkön több százan, online közvetítésben pedig mintegy háromezren kísérték figyelemmel. Orbán Viktor beszéde után hosszan válaszolt a közönség kérdéseire is.

Összesen 192 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Két keresztény mondásra hívnám fel a Viktor figyelmét:Imádkozzál és dolgozzál.és Aki nem dolgozik, ne is egyék!
Sent Pál hittérítő munkája mellett is dolgozott - sátorkészítő volt - és nem tarttatta el magát a híveivel - ezt kellene megérttetni, megkövetelni azoktól - nos, mindenki tudja, kikkel.

Az utolsó lényeges rész lemaradt. A befejezés "mert ilyen a természetem."

Amit most látunk sajnos hazángkan is, hogy balliberális hordák, anarchista csoportocskák szélbal igét hirdetve elepnek mindent osztják az észt ami már két világégést okozott.

Törekvésük elpusztitani, lejáratni mindent ami érték, hagyomány ami az embert emberé teszi és élhető világot teremt. Az a düh ami Orbán ellen és a szimpatizánsai ellen folyik hazánkba, csak leképezöse annak az ideologiai háborunak ami europában, mint kontinensen zajlik már évtizedek óta és most tört felszinre a gazdasági és pénzügyi válság kapcsán. Értékrendek válsága a hagyományok tiszteletben tarto nemzetek kulturharca és az internacionalista, globalista világ csap össze. Az egyik megfogható hus vér emberek képviselik, és kiállnak érte mig a másikat egy láthatatlan hatalom írányitja elhelyezve embereit azokon a helyeken és poziciókban ahol a legjobban tudják befolyásolni a folyamatokat.

Nem kell tul sokat tapasztalni ahhoz, hogy az ember észre vegye ezeket akár hazánkban is.

Orbánnak igaza van abban, ha nem lesz kiegyezés a két kultura és ideológia között akkor együtt pusztúl minden és nem lesznek gyöztesek ami a történelm már bemutatott többszőr.

Az emberi létnek mégiscsak a hazáról a családról és a közösségekről kell szólnia ami nem örök és átmeneti. Az emberisőg túlélését mégiscsak az örök egyetemes értékek biztosíthatják csak.

A keresztény Európát fölváltja egy muszlim kultúra,melynek országai eddig is nagy erdményeket értek el, dolgoznak,tanultak, okosak és erkölcsösek. De mi lesz azokkal az országokkal, melyekben a szaporodni hajlandó népesség csak szaporodni és követelőzni tud,tanulni nem akar és erkölcsükről jobb nem beszélni, de nem is lehet, mert aki őszintén szól róluk, azt megbüntetik?

Taníts, Mester taníts!

Esetleg némi forrást tudnál adni, iskolát, tanítót, hogy buta fejemben fény gyúlhasson?

Ez nem volt hivatalos látogatás. Az azért szomorú, hogy nem tudtak összehozni egy találkozót a spanyol miniszterelökkel, hiszen az utóbbi időben ők is a válságból való kilábalás módjait keresik.

Ja, ja, meg akkor nem volt még eldöntve hogy Pápa vagy cápa látogatás lesz hazánkban.

"ő legalább van olyan okos, hogy időben rájött, hogy tényleg csak a keresztény értékeken alapuló politika mentheti meg Európát, vagy elvész hosszú időre."

Természetesen. A néphülyítéshez az ideológia mindig szükséges. Ezt tudják a többpárthívő demokraták éppúgy, mint az egypárt jívő komcsik. Ebben köztük nincs különbség.

"Igen, a gazdagoknak. De nem Pilátusnak, hogy vegye el tőlük és adja a szegényeknek."

És mi volna, ha a szegényektől el se vennék. Ahogy Angliában csinálják. Ott évi 6035 fontot (havi 502 Font=170 ezer Ft) nem vonnak jövedelemadó álá. Azt adóztatják, ami e fölött van.

"A mai adószabályok alapján egy elég jól kereső 4-5 gyerekes támogatása (amit a gyerekek után VISSZAkap) simán magasabb lehet egy 0 vagy 1 gyerekes pedagógus fizetésénél. Ezt erkölcstelennek tartom."

Szerintem nem.

Ugyanis az a 4-5 gyerekes gyerekei, ha majd felnőnek, fogják majd feltőlteni a nyugdij és egészségügyi kasszát, hogy a 0 gyerekes pedagógus nygdíjt kaphasson, és orvosi ellátást ha megöregszik. A nyugdíjas pedagógusok pedig nagyon sokáig szoktak élni.

"Azt nyilatkozta ma a fehér-orosz elnök Lukasenka, hogy szerinte a magyaroknak elegük lett a demokráciából és a piacgazdaságból, kijózanodtak. És még mondja valaki, hogy elszigetelődtünk nemzetközileg."

Nem egy rossz dolog ha Lukasenko jó indulattal bír MO iránt. A fehér-orosz gazdaság nem áll rosszul (az EU szankciók ellenére) és viszonylag erős exportja van bányagépeikkel és bánya teherautóikkal (Belarusz), melyeket dél Afríkába, Ausztráliába, Oroszországba és Kínába exportál. A GANZ vagy a RÁBA tudna együttműködni, ha úgy adódna.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés