Örökbe adja tornyait a milánói dóm

2012. november 16. 09:48

Nemzetközi adománygyűjtéssel igyekszik finanszírozni székesegyháza helyreállítását Milánó: pénzért cserébe örökbe adja a dóm tornyait.

2012. november 16. 09:48

Olaszok és külföldiek, magánszemélyek és intézmények egyaránt jelentkezhetnek a világhírű dóm tetőszerkezetét díszítő százharmincöt kisebb-nagyobb torony örökbe fogadására. A Fogadj örökbe egy tornyot! jótékonysági kezdeményezés keretében legkevesebb egy eurót, legföljebb százezer eurót lehet felajánlani az épület tetejének restaurálására. A százezer eurót adományozók ajándékot is kapnak, nevüket a torony talpazatára vésik.

A Szent Péter-bazilika után Olaszország második legnagyobb templomának számító székesegyház az itáliai gótika jelképes műemléke: a tornyokon kívül 2000 szobor díszíti. Hatszáz éven át épült, főleg a Lago Maggiore tó környéki bányákból származó jellegzetes, rózsaszín árnyalatú márványból.

Az időjárási hatások és a környezetszennyezés miatt pusztuló tornyokat hetven-nyolcvan évenként újra cserélik. A mostani csere huszonöt millió euróba kerül, ezért várnak segítséget az adományoktól.

A legsürgősebb restaurálás a legmagasabb toronyra, a Guglia Maggioréra vár, rajta Szűz Mária szobrával, amelyet már hónapok óta állványok öveznek.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik