Semmiféle paktumot nem kötöttünk a Fidesszel

2012. november 5. 10:46

Németh Sándor
NOL
Nem értettünk egyet az SZDSZ drogpolitikájával, az abortusszal kapcsolatos nézeteivel, vagy azzal sem, hogy a jelentős társadalmi elutasítottság ellenére a melegházasságok elismertetését erőlteti. Interjú.

– Ha már az imént az SZDSZ szóba került: éppen öntől – a Népszabadságnak 1997-ben adott interjújából – tudjuk, hogy a liberális párt megalakításakor többségben voltak a Hit Gyülekezete tagjai. Még a Szabad Demokraták Szövetsége elnevezés is a »hitesektől« származik. Aztán 1998 után szakítottak egymással, az SZDSZ mára eltűnt a süllyesztőben. Utólag sem bánja, hogy így történt?

– Elindultak olyan folyamatok, amelyekhez nem volt közünk, és amelyekkel egyre kevésbé tudtunk közösséget vállalni. Eredetileg az SZDSZ-ben láttuk a jogállamiság legfőbb letéteményesét. Aztán az évek során az SZDSZ ultraliberális párttá változott. A Hit Gyülekezete erkölcsi szempontból konzervatív értékeket vall. Nem értettünk egyet az SZDSZ drogpolitikájával, az abortusszal kapcsolatos nézeteivel, vagy például azzal sem, hogy a jelentős társadalmi elutasítottság ellenére a melegházasságok elismertetését erőlteti. A párt politikája mindinkább ezekre a kérdésekre koncentrált. Személyes konfliktusok is rontották a viszonyt. Hack Pétert a gyülekezethez való tartozása miatt olyan helyzetbe hozták, hogy nem maradt más választása, kénytelen volt elhagyni az SZDSZ-t. Méltatlanul bántak Péterrel, pedig ő remek szakember, és mindig lojális volt az SZDSZ-hez. Talán ez volt az utolsó csepp. Ennek ellenére meggyőződésem, hogy a klasszikus liberális értékek képviseletére nagy szükség van. Hiányzik egy ilyen párt a parlamentből.

– A rend kedvéért megkérdezem: kívánatosnak tartja-e a fideszes kormány leváltását?


– Mit akar kimondatni velem? Természetesen én is látom, hogy korlátozták a szabadságjogokat, meggyengítették a jogállamot. És gazdasági kérdésekről még nem is szóltam. Ha a Fidesz nem jön vissza középre, mert nagyon is jobbszélre húzódott, ha nem állítja vissza a demokráciát, akkor igen: kívánatos a kormány leváltása.

– Lát arra esélyt, hogy a Fidesz képes legyen visszacsinálni – egyúttal elfeledtetni – az elmúlt két és fél évet?

– Sok esélyt nem látok rá, de tudja jól, a politikában úgy tartják: soha ne mondd, hogy soha.

– Egész megengedőnek tűnik, mármint ahhoz képest, amit az ellenzéki ATV-ben láthatunk nap mint nap. Közben az ATV – áttételeken keresztül – a Hit Gyülekezete tulajdona.


– Az ATV balliberális értékeket közvetítő televízió, amelynek jellegén és irányultságán a Hit Gyülekezetének nincs oka változtatni. Egyébként is, ez csak a szerkesztők, a műsorvezetők és a nézők közös akaratából lenne elképzelhető. Nem a Hit Gyülekezete határozza meg az ATV értékrendjét, de az ATV értékrendjében a Hit Gyülekezete is jelen van.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 183 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

".....Természetesen én is látom, hogy korlátozták a szabadságjogokat, meggyengítették a jogállamot. És gazdasági kérdésekről még nem is szóltam...."

Ez így egy szlogen.
Érveket mondjon már Német sándor!

Válaszok:
Django | 2012. november 5. 11:10

Németh Sándor egy korrekt lelkész. Ha vallásos lennék az ő egyházába lépnék be.

Mindig van egy bája annak, amikor politikusok úgy tesznek mintha itthon lennének eldöntve a dolgok.

Azt kérni a Fidesztől, hogy a jobb szélről jöjjön vissza középre, azt feltételezi, hogy van jobb szél meg van baloldal. Ami van az nemzeti vagy a nemzetközi pénzkartell diktátumai. Az EU ennek a kiszolgáló szervezete és ez az ember az egyik alsóbb szintű ügynöke. Ahogy nincs baloldal úgy jobb sincs. Van a birodalom és vannak a túlélők.

Mindenkinek ajánlom David Icke előadásait a youtube-on. Csak egy igen érdekes adat. A legtöbb pedofil a nem létező háttérhatalom emberei között van David szerint.

Szerintem még a fidesz sem tagadja, hogy nekik fontosabb a hatalom mint a demokratikus értékek.

Ravasz öreg róka. Ide is egy kicsit, oda is egy kicsit. A vasárnapi performanszai meg viccesek.

Ügyes ember ez a Sándor! Drog és homopárti liberálisok, ezzel ellentétes hívők,konzervatív fideszesek közt úgy tud egyensúlyozni, mindég tele a persely és mindent el tud érni!

A többi egyháznak is kell pénz, nincs ebbe semmi meglepő.

Németh Sándor dönthetne úgy, hogy az ATV mostantól fidesz támogató jobboldali televízió lesz de nem tette és az interjú szerint nem is tervezi. Így szerintem nem is adta el magát. Azt már a fidesz sem vállalta be, hogy a 4. legnagyobb egyházat visszaminősítse szektává. Szerintem ennyi történt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés