Pedofil médiasztárok, papok…

2012. november 3. 14:44

Kölnei Lívia
Talita
Minden együttérzésem azoké, akik természetellenes vonzalmukat magukban hordozzák anélkül, hogy vágyaik kiélésével kárt okoznának másoknak.

Minden együttérzésem azoké, akik természetellenes vonzalmukat magukban hordozzák anélkül, hogy vágyaik kiélésével kárt okoznának másoknak. Nincs viszont együttérzés bennem azok iránt, akik késztetéseiket erőszakosan a másik emberre kényszerítik, vagy a náluk gyengébbek kiszolgáltatott helyzetével visszaélnek. Arra sincs mentség, ha »a mundér becsületét védve« falazunk az elkövetőknek, és ezzel hagyjuk tovább bűnözni.

Lehet persze mentegetőzni azzal, hogy a határok rugalmasak. Hol kezdődik a pedofil viselkedés? Lehet-e pedofíliával vádolni azt, akinek a tanítványa harminc év távlatából azt állítja: a hitoktató bácsi gyengéden simogatta az arcát, utólag úgy véli, tisztátalan szándékkal? A sajtó szép számmal tálalt ilyen eseteket. Persze bevezethetjük az amerikai modellt, ahol sok iskolában a tanárok nem merik bezárni óra alatt a tanteremajtót, nehogy pedofíliával vádolhassák őket a tanítványaik. Vagy hová sorolnánk azt az esetet, amikor a színi direktor elvonul beszélgetni egy szobába a színi növendékkel szerepről, karrierről, majd belülről bezárja az ajtót, és a nadrágjába ejti a kulcsot: »Ha ki akarsz innen jutni, vedd ki…« Bizonyára sokan kiveszik, hiszen azért próbálkozik újra és újra… A növendékek huszonévesek, nagykorúak. Elméletileg szabadon dönthetnek. Mi ez akkor: olcsó poén? Hatalommal való szexuális visszaélés?

 

Alapvetően optimista embernek tartom magam, de realista is vagyok. A pedofília bűntette nem fog már sokáig ekkora felháborodást kelteni. Az elmúlt évtizedek tendenciáit figyelve azt jósolom, hogy ha ötven év múlva egy akkori fiatal olvassa majd ezt vagy a hasonló cikkeket, megrántja a vállát: »Micsoda idejétmúlt hozzáállás!« Addigra valószínűleg bevett viselkedés lesz a pedofília, egyike a sokféle »természetes vonzalomnak«. Hiszen a pedofilok nem tehetnek arról, hogy így születnek vagy alakulnak – mondják majd –, tehát ez nem betegség. Miért ne élhetnék ki hajlamaikat?

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az igazság az, hogy olvastam már Népszabadság-cikket 2-3 éve, ami azt tárgyalta, hogy a pedofília egyrészt megváltoztathatatlan ösztön, másrészt meg a gyermeknek igazából csak azért rossz, mert ez a társadalom üzenete. Ha a társadalom mást üzenne, a gyereknek semmi baja nem volna tőle...

Valami "Csaba" keresztnevű fickó írta, igazából meg kellene keresnem. El kellett volna tennem, mert csöndes jel arra, hogy a jelenlegi háborgás egy szemléletváltást készít elő.

Ma az a baj, hogy az egyházban vannak pedofil papok, ötven év múlva az lesz, hogy az egyház tanítása világos nemet mond a pedofíliára.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés