Látászavar miatt szakította meg beszédét a pápa

2012. november 1. 15:37
Látászavarra hivatkozva XVI. Benedek néhány másodpercre megszakította Mindenszentek ünnepén mondott beszédét a római Szent Péter téren, ahol ezrek hallgatták szavait.
Mindenszentek napja arra emlékeztet, hogy „a szentekkel való közösség már itt a földön megkezdődik... Mindannyian szentségre vagyunk hivatva” – mondta az Úrangyala imádságot (Angelus) kísérő beszédében XVI. Benedek. A katolikus egyházfő azt mondta, hogy a szentek a „szeretet győzelmét hirdetik az egoizmus és a halál felett”
 
A pápa szavait hallgató olaszok és külföldiek ezrei, valamint a Szent Péter térről tudósító újságírók is felfigyeltek arra, hogy XVI. Benedek hirtelen nem tudta folytatni az olvasást, és néhány másodpercre megszakította beszédét.
 
„Elnézéseteket kérem, ma nem látok jól” – magyarázta a váratlan helyzetet az egyházfő. Az olasz hírügynökségek szerint a pápát a szemébe sütő nap zavarhatta meg.
 
XVI. Benedek szerdán személyesen vezette a Mindenszentek ünnepét megelőző vesperást, mégpedig rendkívüli helyszínen, a Sixtusi-kápolnában, amelynek mennyezetét Michelangelo 1512. október 31-én, éppen ötszáz évvel ezelőtt fejezte be. 
 
Az egyházfő pénteken a Szent Péter bazilika altemplomában emlékezik meg a halottakról, szombaton a bazilikában szentmisét pontifikál. 
 
A Szent Péter teret csütörtökön futók lepték el a nemzetközi Don Bosco alapítvány által rendezett Mindenszentek napi minimaraton alkalmából, amelynek célegyenese a bazilikánál volt. 
 

 

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a megjegyzés cseppet sem de illő . nem az igazságnak volt baja, hanem a pápa szemének - az igazság meg az, hogy szívtelen vagy.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában