Katolikus tévé indul Egyiptomban

2012. október 25. 12:36
A Szalám (Béke) néven jövőre induló médium lesz az első tévécsatorna, amely a sokszínű hazai katolikus közösség értékrendjét képviseli.

Szalám (Béke) néven katolikus televízió kezdi meg működését 2013-ban Egyiptomban. Az arab országban ez lesz az első tévécsatorna, amely a sokszínű hazai katolikus közösség értékrendjét képviseli. „A tévé elindításának tervén már régóta dolgoznak, de Egyiptomban hét katolikus rítus van. Ezért időigényes és nagy türelmet követel, hogy minden részletet tisztázzunk és megszervezzünk” – mondta az Agenzia Fides vatikáni hírügynökségnek nyilatkozva Adel Zaki püspök, Alexandria apostoli vikáriusa.

A kezdeményezők elsősorban az olasz, a német és az amerikai püspöki konferenciától remélik, hogy állja a fenntartás költségeit. Kezdetben a tévé napi két óra időtartamban sugároz majd, és ezt fokozatosan növelik. A munkatársak kiválasztása szakmai alapon már megkezdődött, és közöttük más vallásúak, akár kopt ortodox keresztények és muzulmánok is lehetnek – közölte a vikárius.

Bár sok részlet még kidolgozásra vár, a koncepció egyértelmű: a Rómában zajló püspöki szinódus is felismerte, hogy a média az evangélium hirdetésének fontos eszközévé vált – tette hozzá Zaki püspök.

Egyiptomban a lakosság 15 százaléka keresztény vallású, akiknek a 90 százaléka az 1. században alapított Alexandriai Kopt Ortodox Egyházhoz tartozik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában