Egymilliárdos kormánytámogatás a piaristáknak

2012. október 20. 16:44
Azonnali hatállyal 1,2 milliárd forintot csoportosít át a kabinet a Piarista Rend Magyar Tartománya hitelfelvételének kiváltására és beruházás befejezésére a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból. A Piarista Rend Magyar Tartományának további eredményes működését segíti a kormány idei 1,2 milliárd forintos támogatása – közölte a szerzetesrend.

A Magyar Közlöny legutóbbi számában megjelent kormányhatározat alapján az átcsoportosításért Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter felel, az elszámolásért és a fel nem használt rész visszafizetéséért pedig december 15-i határidővel Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter. Az Orbán Viktor miniszterelnök jegyezte határozat arról is rendelkezik, hogy a két tárcavezetőnek a jövő évi, majd a 2014-es központi költségvetés tervezésekor szintén gondoskodnia kell a piarista rend hitelkiváltásához és beruházásának befejezéséhez szükséges évenkénti 1,2 milliárd forintnyi támogatás biztosításáról.

A Piarista Rend Magyar Tartományának további eredményes működését segíti a kormány idei 1,2 milliárd forintos támogatása – közölte a szerzetesrend magyar tartománya szombaton az MTI-vel. Mint írták, reményeik szerint további 1,2-1,2 milliárd forinttal támogatja őket a kormány 2013-ban és 2014-ben, ennek segítségével megszűnnek likviditási nehézségeik, és önrészt tudnak biztosítani a már folyamatban lévő, illetve előkészítés alatt álló iskolafejlesztési terveik és pályázataik megvalósításához. A közleményben annak a reményüknek is hangot adtak, hogy a kormányzati támogatás segítségével iskoláik „a lehető legjobban tudják szolgálni diákjaik teljes emberré válását és ezen keresztül a magyar közoktatást”, a rendtartomány csaknem 300 és a rend több mint 400 éves hagyományának megfelelően.

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kell a pénz a katolikus agymosodák építéséhez!:)

Akiknek nem tetszik hogy támogatják az egyházi iskolákat azok lobbizzák ki hogy kapjanak vissza az egyházak mindent amit a kommunisták annak idején elloptak, műszóval államosítottak.

Mármint mindazt, amit évszázadok alatt feudális alapon összeharácsoltak a lakosságtól?

Vérkomcsi duma.

Te most kizárólag az egyháztól vitatod el a jogot hogy tulajdona legyen, vagy mindenki mástól is?
A logikád alapján a földbirtokosok, a "kuláko", a kereskedők és egyáltalán mindenki megérdemelte, hogy elvegyék amit "összeharácsolt".

Ahogy most, úgy a múltban is fizettek a hívek egyházadót, ez is az egyházi vagyon részét képezte.Ez egyházi közvagyon ha úgy tetszik.

A lófaszokat érvek híján nyomod?

"Minden civilizált országban a hívek tartják el az egyházakat, nálunk ezzel szemben még ma is a nem hívő többségen élősködnek."

A civilizált országokal ne gyere, ott nem volt ugyanis kommunista rablógyilkos hadjárat.

"A nagybirtoa nagybirtokosok csak a vagyonuk egy kis részét kapták vissza a rendszerváltás után, nagyon helyesen."

Komcsi vagy, semmi kétség.Innentől kezdve nincs miről beszéljünk.

Én vallom hogy a tulajdon szent, nem lehet elvenni a másét csak azon az alapon hogy túl sok van neki.
Egyáltalán ki szabhatja meg hol a határ ami felett valaki jogosan kifosztható?

Amikor a gyermeknevelés feladatát tisztességesen és kiválóan teljesítő egyházat gyalázhatják, akkor itt is kitesz magáért a söpredék.

Magyarországon a Piarista rend volt mindenkor az egyik egyházi iskolarend, amelynek iskolái nevelték az értelmiség javát.

Semmivel nem pótolható a szerepük a tudásalapú társadalom létrehozásában, amit semmi sem igazol jobban, mint az, hogy amikor a szocialisták rátették mocskos kezüket az egyházi iskolákra, egyúttal le is züllesztették azokat. Amennyire a megmaradt tanárok és a szülők ellenállása azt engedte.

Az egyházi iskolák, természetesen a Piaristák is évszázadokon keresztül a tudás egyedüli letéteményesei és a népnevelés úttörői, áldozatos teljesítői voltak.

A Piaristákat bnem a Soros pénzeli, nem idegen érdekek kiszolgálói, tehát a leg természetesebb, hogy a magyar állam átutalja azt a költséget, amit az állami iskoláztatás kötelezettségéből ők teljesítenek.

Ez a minimális kötesellég, amivel az állam a Pisaristáknak tartozik.Ezért fizetjük, meg sok hasonló nemes szolgáltatás fejében, az adót.

Nyugalom, mert ezek nem "véleményt", hanem megfizetett szocialista, liberális propagandát írnak.

Amolyan mocskos Népszava stílusukról jól felismerhetők.

Tehát semilyen következtetést ezeknek a beíorogatóknak a szövegéből levonni nem szabad. Szemétkosárba valók.

Még sok, igen nagy adóssága van a szocialistáknak és a bolsevik utód liberálisoknak a nemzettel szemben. Pl. a Regnum Marianum felépítése.

Komcsi pártház helyett...

Ideje lenne ezt is elkezdeni.

Talált!!!

Pont erről van szó.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés