Pénteken kezdődik a sajtóapostolok XI. országos találkozója

2012. október 11. 19:38
Pénteken kezdődik Szegeden az egyházközségi lapok és internetes oldalak szerkesztőinek háromnapos, XI. országos találkozója - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtószolgálata csütörtökön.

Mint írták, a Magyar Katolikus Újságíró Szövetség rendezvényén, amelyet a Szeged-Csanádi Egyházmegye és az alsóvárosi ferencesek közreműködésével tartanak, szombat délelőtt Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök köszönti a résztevőket.

Ezután a Gál Ferenc Hittudományi Főiskolán Antal Zsolt, az intézmény docense a Szeged-Csanádi Egyházmegye médiumairól tart előadást, majd Testvériesség és feladatorientáltság – egy plébániai lap küldetése és létrejöttének lehetséges módozatai címmel kerekasztal-beszélgetést rendeznek Szerdahelyi Csongor, a Ferences Sajtóközpont igazgatója vezetésével, Kiss Imre, Bajnai István és Iványi László plébánosok részvételével.

Ugyancsak szombaton Vas Zoltán, a kunszentmártoni lap szerkesztője, a plébániai képviselőtestület tagja Tények és hírek, avagy egy plébánia kommunikációja a társadalommal címmel ad elő, majd Pintér M. Lajos főszerkesztő vezetésével bemutatkoznak a Szegedma.hu és társmédiumai.

Szintén ezen a napon Érthetőség, szabatosság és választékosság különböző műfajú újságcikkekben címmel Kipke Tamás újságírót, a lapok és weboldalak esztétikájáról pedig Wertheim Mátyás ferences szerzetest hallgathatják meg az érdeklődők.

A résztvevők a ferences látogatóközpontban A tömegmédia, mint az új evangelizáció eszköze címmel Bartucz Katalin, a Szeged-Csanádi Egyházmegye médiareferense vezetésével kerekasztal-beszélgetést tartanak Povedák István néprajzkutató, Bodonovics Jenő médiabiztos és Zelena András, a Szegedi Városi Televízió ügyvezető igazgató-főszerkesztője részvételével.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés