Teológusnők konferenciája a II. Vatikáni Zsinatról

2012. október 7. 18:41
A II. Vatikáni Zsinatról tartanak háromnapos konferenciát teológusnők a római Szent Anzelm Pápai Egyetemen.

A Zenit.org internetes portál híre szerint az Olasz Teológusnők Szervezete (CIT) által rendezett, csütörtökön kezdődött találkozón ökumenikus összehasonlításban vitatják meg a nőknek az egyházban betöltött szerepét az elmúlt ötven évben.

Domenico Sigalini palestrinai püspök, a Katolikus Akció olaszországi munkatársa a honlapnak elmondta, hogy az utóbbi évtizedekben jelentősen megnőtt a nők hitbeli tapasztalata. Társadalmi és egyházi szemszögből a statisztikák is azt bizonyítják, hogy a hit közvetítése az új generációknak hatásosabb, ha az anyák és nagyanyák révén történik.

A püspök a Mária iránti tiszteletnek az 1960-as végi különböző irányzatairól szólva hangsúlyozta, akkoriban Mária szerepének nagyobbítása Jézus megsértésének tűnhetett. A II. Vatikáni Zsinaton nagy vita alakult ki a kérdéskörben. VI. Pál pápa személyesen lépett fel azért, hogy Máriát az egyház anyjaként ismerjék el – idézte fel Sigalini püspök.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Püspök Úr vajon hogyan érti, hogy "megnőtt a nők hibéli tapasztalata"? A nők régebben is jóval vallásosabbak voltak a férfiaknál, mélyebben átélték hitüket.
A múlt században, mikor fölerősödött a Mária-tisztelet, erre sok pap úgy reagált,nehogy már Mária elfoglalja Jézus helyét.
Az emberek legerősebben az anyjukhoz kötődnek,hiányzik nékik az anyai szeretet, ezért vonzódnak Máriához.
Teológusaink még nem témáztak azon, helyes é az Istent Atyának mondani, hiszen, ha nincs nő,akkor férfi se lehet, jobb kezünk is azért van, mert van hozzá bal is,egyébként csak KÉZNEK kellene nevezni.
A Szentszék érzi,valamit a nők érdekében is kellene tenni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés